NEVŞEHİR(MHA) Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, eğitimcileri ilimizde de düzenlemeye devam edilen Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi Sertifika Programına katılmaya çağırdı.

Urgenç, “Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile YSK Başkanlığının ortak çalışmasıyla Türkiye genelinde "Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi " konulu sertifika programı başlamıştır. Yüksek seçim kurulunun siaysi partilere verdiği bilgilere göre 7 Haziran seçimlerinde görev yapacak kişilerin bu kursa katılım zorunluluğu bulunmuyor. Ancak bundan sonraki seçimlerde görev alabilmek için bu kurslar sonucunda verilecek sertifikaya sahip olmak gerekiyor.

Nevşehir halk eğitim merkezi müdürlüğü bu sertifika programına başvuruları 30.03.2015 pazartesi günü almaya başladı. Aldığımız bilgilere göre İl seçim kurulu ile ortaklaşa yapılan bu programda perşembe günlerine kadar başvuruları alıp hafta sonları da eğitimleri verecekler. “Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi” konulu sertifika programı kapsamında sandık kurullarında görev almak isteyen sandık başkan ve üyeleri, Türkiye genelinde bulunan tüm halk eğitim merkezlerinde açılacak 1 gün (8 saat) sürecek olan “Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi” kurslarına katılarak sertifika alacaklar. Seçim kurullarında görevli hakimler, seçim müdürleri ve seçim zabıt katipleri tarafından verilecek eğitimlerin ardından, kursa katılarak sertifika alanlar sandık kurullarında görev alabilecek, sertifikası olmayanların önümüzdeki seçimlerde sandık kurullarında görev alma şansları azalacak. Seçim takviminin açıklanmasının ardından, 7 Haziran Genel Seçimlerinde sandıklarda görevli personelin ve sandık başkanlarının alacakları ücretlerin belli olduğu, Sandık kurulu görevlilerinin ücretlerinin ortalama 64 TL ile 219 TL arasında değiştiği öğrenildi” açıklamalarında bulundu.