Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Merkez Binası önünde Kayseri'de belediyenin işten çıkardığını ileri sürerek kurusıkı tabancayla havaya üç el ateş şahısla ilgili açıklama yaptı. Belediye, bu kişinin ne belediyede ne de yüklenici firmalarda çalışanlar arasında yer almadığını duyurdu.

 

Büyükşehir Belediyesi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bugün öğle saatlerinde Başbakanlık Merkez Binası önünde havaya üç el ateş açarak eylem yapan Nuri Başkapan'ın, ne çalışan ne de yüklenici firma olarak belediyemizle hiçbir ilişkisi olmamıştır."

 

BAŞBAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısının başlamasından 10 dakika sonra Başbakanlık Merkez Bina'da 3 el silah sesi duyuldu. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alınırken, Başbakanlık da bir açıklama yaptı.

 Başbakanlıkta Silah Sıkan Kişi Kayserili Değil

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Başbakanlık Merkez Bina’nın A Kapısı girişinde güvenlik kontrol noktası önünde bugün kurusıkıyla havaya 3 el ateş eden şahıs, Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan personelin müdahalesiyle yakalanarak gözetim altına alınmıştır.

 

RİZE ÇAYELİ NÜFUSUNA KAYITLI

 

Saldırganın kimliği, Rize Çayeli nüfusuna kayıtlı 1978 doğumlu Nuri Başkapan olarak tespit edilmiştir. Sabıkalı saldırganın, şahsi sorunları ile ilgili olarak muhtelif yetkililere zaman zaman mektup yazmayı adet edindiği, benzer eylemlere daha önce de teşebbüs ettiği belirlenmiş; müracaat ettiği makamların yasalar çerçevesinde kendisine yardımcı olmalarına rağmen, dengesiz davranışlarla dikkatleri üzerinde toplamaya çalışmayı alışkanlık haline getirdiği gözlenmiştir.”