Şimdi Nerede, Ne Yapıyorlar?

NEVŞEHİR(MHA) 30 Mart 2014 tarihinde yapılan ve nüfusu 2 bin altına düşmelerinden dolayı tüzel kişiliklerini kaybeden Belediye Başkanlıklarının ardından 44 belediyeden 22’ye düşen ilimizde eski belediye başkanları “Su Akar Yolunu Bulur” hesabı ya eski görevlerine döndüler, ya da halen bir arayış içerisindeler.

Nevşehir Merkeze bağlı Sulusaray’ın eski, MHP’li belediye başkanı Sadi Yalbırdak koltuğu Ak Partili Bayram Yılmaz’a kaptırmıştı. Yalbırdak’ın şu an için bir iş yapmadığı gözleniyor. Yine merkeze bağlı Uçhisar’ın Ak Partili Belediye Başkanı Osman Süslü ise koltuğu Milliyetçi Hareket Partili Ali Karaaslan’a kaptırmıştı. Süslü, yeniden Milli Eğitim kadrolarında görev almak için bekliyor. Başvurusunu yapan Süslü’nün bir makama atanıp atanmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasının bir önceki dönem Belediye Başkanı Sayın Osman Kutay ise şu sıralara kendi işine dönmüş durumda. Çiftçilik ve Mütehatlik Yapıyor...

Koltuğunu belediyesinin çalışanı Ak Partili Ferhat Adıyaman’a kaptıran Tatlarin eski belediye başkanı Hilmi Biltekin’in de ne yaptığı bilinmiyor.

6 oy ili koltuğunu CHP’li Belediye Başkanı İsmet İnce’ye kaptıran Mustafa Körükçü ise asıl mesleğine geri döndü. Körükçü 10 Yıl önce olduğu gibi şimdi hastalarına şifa dağıtıyor.

Bir dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra koltuğu eski belediye başkanı Ak Partili Mustafa Köroğlu’na kaptıran MHP’li Dr. Ümit Köroğlu’nun da tıpkı Avanos eski belediye başkanı Mustafa Körükçü gibi doktorluk mesleğine döndüğü belirtiliyor.

Koltuğunu Milliyetçi Hareket Partili Belediye Başkanı Vahdi Arısoy’a kaptıran Ak Partili eski belediye başkanı Mustafa Dursun ise belediye başkanlığının öncesinde görev yaptığı Telekom’a geri döndü. Emekliliğine az bir süre kalan Dursun’un emekli olmayı düşündüğü bildiriliyor.

Kozaklı belediye başkanlığını sürpriz bir şekilde Milliyetçi Hareket Partili Belediye Başkanı Celalettin Güven’e kaptıran eski Başkan Erdoğan Çelik’in ise ne yaptığı bilinmiyor.

Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Belediye Başkanlığına MHP’li rakibine kaptıran Ak Partili Ortahisar eski belediye başkanı Ali İhsan Özendi’nin ise ÜRTAV’a Müdür olarak atandığı öğrenildi.

Öte yandan Belediyelikten düşen Göynük’ün eski belediye başkanı Recep Özbek eski görevi olan imamlığa geri döndü. Avanos İlçesine bağlı Mahmat eski belediye başkanı Faruk Ceylan, Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez Belediye başkanı Yaşar Özdemir, Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy eski belediye başkanı Ümet Balak, Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan, Karacaşar Belediye Başkanı Muammer Akçan, Hacıbektaş ilçesine bağlı Kızılağıl Belediye Başkanı İbrahim Güven, Karaburna Belediye Başkanı Selim Deniz, Kozaklı ilçesine bağlı eski belediye başkanlarının ne yaptıkları henüz bilinmiyor.