Aralarında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve AR-GE Başkanı Süleyman SOYLU, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet BALTA ve İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman ÇAĞRICI gibi önemli isimlerin de bulunduğu siyasetçiler, akademisyenler ve yerel yönetim uzmanlarının verdiği derslerle Türk siyasi hayatına farklı bir yapı ve anlayış kazandırmayı hedefleyen AK Parti’nin, siyasete ilgi duyan kişilerin nitelikli bir şekilde eğitilmesini amaçladığı Siyaset Akademisi programlarından bir yenisi daha Nevşehir’de başarıyla tamamlandı.

 

AK Parti Genel Merkezi AR-GE Başkanlığı koordinesinde, Nevşehir AK Parti İl Başkanlığı’nca düzenlenen “Lider Ülke Türkiye Yerel Yönetimler 4” Siyaset Akademisi programı, 6 hafta (toplam 16 saat) sürmüş, derslerin sonucunda programa katılan 148 kursiyer için, 09 Aralık 2013 Pazar günü başarı sınavı yapılmıştı.

Yapılan bu sınavın sonucunda il birinciliğini paylaşan Adalet ve Kalkınma Partisi Acıgöl Belediye Başkan Aday Adayı Ercan ERTAŞ ve Adalet ve Kalkınma Partisi Ortahisar Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa ATEŞ, bu hafta sonu AK Parti Genel Merkezi’ne davet edildiler. 22 Aralık 2013 tarihinde Ankara Genel Merkez’de yapılacak sınavda ise, bu ikili Türkiye birinciliği için diğer illerin birincileriyle yarışacaklar.

 

Biz de Nevşehir basın camiası olarak, son dönemde siyaset arenasında isimleri çok sık duyulan bu iki yeni siyasetçiye başarılar diliyoruz. Yolunuz açık olsun…