'Deneyim ve Vizyon Paylaşımı'

 Nevşehir’e gelen AK Parti MKYK üyesi ve Siyaset Bilim Uzmanı Sayın Nazım Maviş’in katılımlarıyla gerçekleştirilen Siyaset akademisi 4.Etap eğitimlerinin ilk günü Nevşehir Milletvekili Sayın Av.Ebubekir Gizligider in sunumlarıyla başladı.

AK Parti İl Başkanlığının Ar-Ge Başkanlığı organizasyonu ile gerçekleştirdiği Siyaset Akademisi programının 4.Etap eğitimleri dün Nevşehir Ticaret Borsasında başladı.

AK Parti MKYK üyesi ve Siyaset Bilim Uzmanı Sayın Nazım Maviş AK Parti Siyaset Akademisi'ne katılarak 'Deneyim ve Vizyon Paylaşımı' konulu sunum yaptı.

Programa Ak Parti İl Başkanı Kazım Sunar, Merkez ilçe başkanı Salih Açıkgöz, AK Parti Siyaset Akademisi Nevşehir İl Koordinatörü ve AR-GE Başkanı Edip Avşar,Milletvekilleri,AK Partili Belediye Başkanları Siyasete gönül verenler ve çok sayıda parti üyeleri katıldı.

 6 hafta süre ile devam edecek bu eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara, Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan katılım diploması verilecek. 

Milletvekili Gizligider’in Açılış konuşmasının ardından söz alan AK Parti MKYK üyesi ve Siyaset Bilim Uzmanı Sayın Nazım Maviş, ‘Deneyim ve Vizyon Paylaşımı’ konulu bir sunum yaptı.

Eskiden siyasetin çok kötü bir imajının olduğunu söyleyen Maviş, 2002’den önce siyasete karşı bir güvensizliğin olduğunu ve 2002’den sonra ise siyasete karşı bir güven ortamının oluştuğunu belirtti. Siyasetçinin dürüst, açık sözlü ve gerçekçi olması gerektiğini ifade eden Maviş, siyasetçinin temel düşüncelerinden en önemli özelliğinden bir tanesinin sabırlı olması gerektiğinin altını çizdi.

6 hafta süre ile devam edecek bu eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara, Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan katılım diploması verilecek. 

NEVŞEHİR’DE 16. DÖNEM SİYASET AKADEMİSİ BAŞLADI

Adalet ve Kalkınma Partisi(Ak Parti) Ar-Ge Başkanlığı tarafından yürütülen Siyaset Akademisi’nin “Lider Ülke Türkiye Yerel Yönetimler-4” olarak belirlenen 16. Dönem eğitimleri Nevşehir’de başladı. 

Nevşehir Ticaret Borsası Toplantı Salonunda düzenlenen Siyaset Akademisi eğitimlerinin ilk dersini AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu(MKYK) Yedek Üyesi ve Siyaset Bilimi Uzmanı Nazım Maviş verdi.

Ak Parti Siyaset Akademisi İl Koordinatörü ve Ar-Ge Başkanı Edip Avşar Başkanlığında başlayan Siyaset Akademisinin ilk dersine AK Parti Milletvekili Ebubekir Gizligider, bazı İlçe ve belde Belediye Başkanları, partinin İlçe yöneticileri ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’in açılış konuşmasının ardından,  AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu(MKYK) Yedek Üyesi ve Siyaset Bilim Uzmanı Nazım Maviş tarafından verilen "Deneyim ve Vizyon Paylaşımı" dersini katılımcılar büyük ilgi ile dinledi.

Nazım Maviş,  Türkiye genelinde 23 merkezde yaklaşık 5 bin kişinin eğitim alacağını söyleyerek, Siyaset Akademisi'nin Türk siyaset hayatının en önemli adımlarından biri olarak nitelendirilmesi gerektiğini belirtti.

Akademide bugüne kadar milletvekilinden belediye meclis üyesine kadar siyasetin her basamağından insanların geçtiğine işaret eden Maviş, bunun katkısının hem TBMM'de hem yerel yönetimlerde görüldüğünü ifade etti.

Maviş,  Siyaset Akademisi'nden sadece AK Parti üyelerinin değil, başka partilerden, hatta hiçbir partiyle bağı olmayan ama siyasete ilgi duyan vatandaşların da istifade edebileceğini belirterek; “Siyaset Akademisi  yerel siyasi aktörlere büyük fırsatlar sunmaktadır. Partimizin fikrini, misyonunu, vizyonunu yerelden merkeze doğru anlatıyor ve paylaşıyoruz.  Bu derslerimizde siyasi cevherleri keşfederek, Türkiye siyasetine yeni değerler kazandırıyoruz” dedi.

Siyaset Akademisi'nin bu alanda önemli bir yol açtığını da kaydeden Maviş, akademinin yeni döneminin siyasi hayatın verimliliğine katkı getirmesini ve öğrencilere uğurlu gelmesini temenni etti.

6 hafta sürecek olan Siyaset Akademisi dersleri, AK Parti üst düzey yöneticileri, siyasetçiler ve akademisyenler tarafından verilecek.

AK Parti Siyaset Akademisi Deneyim ve Vizyon Paylaşımı Dersinden...