Seçim çalışmalarını sürdüren Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Ünver, belediyecilik alanındaki hizmetlerinde hiçbir şekilde siyasi bir ayrım yapmadıklarını belirtti. Seçim propaganda çalışmalarını aralıksız devam ettiren Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Ünver,Ürgüp yolu üzerinde bulunan bir işletmede şehir merkezinde faaliyette bulunan  fırıncılarla bir araya geldi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider,AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar ve şehir merkezinde faaliyetlerini sürdüren fırıncıların katıldığı toplantıda konuşan Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Ünver, Nevşehir’de seçim sürecinin makul ve uyumlu bir düzeyde geçtiğini belirterek,tüm belediye başkan adayları ile adeta bir demokrasi şöleni havasında bir seçim dönemi geçirildiğinin sevindirici olduğunu vurguladı.

Görevde bulunduğu 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde ortaya konulan yatırımlarda herhangi bir siyasi ayrımcılık içerisinde olmadıklarının altını çizen Ünver; “Vatandaşlarımızı ötekileştirmeden hangi siyasi düşünceye sahip olduklarını asla sorgulama gereği bile duymadan belediye hizmetlerimizi sunmaya çalıştık.”dedi.

Sivil toplum kuruluşları ile sıkı bir işbirliğinin bu süreçte oldukça etkin bir şekilde sergilendiğini anlatan Ünver, son olarak yasal anlamda bir zorunluluklarının olmamasına karşın Bakanlar Kurulu kararı ile işgaliye ve Pazar ruhsat bedellerindeki anormal düzeydeki artış sağlandığı yönünde Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü’den gelen talebin değerlendirilmesi ile ülke genelinde etkin bir rol üstlendiklerini söyledi. “Sayın Başkan,bu yöndeki sıkıntısını dile getirince hemen milletvekillerimize konuyu aktardık.Onlarda sağolsun bu konuyu bakanlara ilettiler ve esnaf kardeşlerimizden alınan işgaliye ve Pazar ruhsat bedelleri makul bir düzeye çekildi. Sivil toplum örgütleri ile dayanışma ruhu içerisinde bugüne kadar etkin ve verimli hizmetler sunduk. Bundan sonraki dönemde de sürdürme kararlılığı içerisindeyiz.” dedi.

Yaşanan sorunları halkla beraber çözebilmenin de bu dönemde ortak mutluluğunu yaşama bahtiyarlığına eriştiğini aktaran Ünver “Nevşehir’de gazete haberleri ile adeta kimi zamanlarda yapay bir göl alanına dönen Telekom önündeki yol sorunu vardı. Bu alanda arazileri olan vatandaşlara belediye olarak hiç ulaşılmamış, o insanların ne düşündükleri hiç sorulmamış. Belediye başkanlığımın ilk aylarında bu alanda arsası olan vatandaşlara bizzat ben ulaştım, ulaşamadığım yerlerdeki vatandaşlarımıza da belediye meclisi arkadaşlarım ve diğer personellerimiz ulaştı.2004 yılında sadece kamulaştırma bedeli olarak 22 Trilyon lira olarak belirlenen bu alana biz tek kuruş bile ödemedik. Arsa sahiplerinin ayağına gittik. Ve hepsi sağ olsunlar arazilerini yol yapılması için bir tek kuruş bile talep etmeden belediyemize verdiler. Buna benzer farklı alanlardaki yapılanmalar için de saygıdeğer hemşehrilerimiz bizleri yalnız bırakmadılar. İnanıyorum ki  halkımızda,  bizim Nevşehir sevgimize ve sevdamıza ortak oluyorlar.”dedi.

Vatandaşlara sunulan veya sunulması planlanan yatırımlara ilişkin olarak hiçbir şekilde yalan söylemediklerini de dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, “Belediye Başkanlığı seçimini kaybetme pahasına da olsa halkımıza asla yalan söylemedik.Ne söyledi isek onun arkasında durduk.Bundan sonra da aynı düşünce içerisinde olacağız. Kadirah Deresi ile geçmişte bir proje ortaya koymayı hedeflemiştik ancak bu alanda özel mülkiyetli 3-4 arazi ile ilgili ciddi pürüzler çıktı. Şu anda o konuda aşıldı ve projelendirildi. İnşallah Kadirah Deresi ile Göre Boğazı’nı bir arada değerlendirecek proje çalışmalarımız tamamlandı. Biz bu şehre aşık bir kişi olarak çalışıyorum. Sevmek yetmiyor Nevşehir’i, aşık olmak gerekiyor, aşk ile bağlanmak gerekiyor.”diye konuştu.

Konuşmasının son bölümünde sandıklara sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Ünver,bu konuda partilere olduğu kadar vatandaşlara da sorumluluk düştüğünü ifade etti.

AK Parti Nevşehir milletvekili Ebubekir Gizligider ‘de Türkiye’nin özellikle son yıllarda dünya genelinde kat ettiği başarılardan rahatsız olan bir takım dış güçler ile onların   içteki uzantılarının ortaya koyduğu kirli oyunun 30 Mart seçimlerinde sandıkların patlatılması ile sona ereceğine inandıklarını söyledi. Gizligider “Türkiye’de 53 yıllık IMF kâbusunu AK Parti hükümeti bitirdi. Sadece bununla kalmadı, Hidroelektrik santrallerin yapımının hız kazanması, güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üretiminde kullanımının yaygınlaşması, Nükleer Santrallerimizin yapımına başlanılması ile birlikte ülkemizin dışa bağımlı haldeki enerjisinin yerli kaynaklarla karşılanabilmesi yönünde ciddi adımların atılmış olması, 3 köprü, Kanal Avrupa ve dünyanın sayılı havalimanlarından birinin ülkemizde yapılmaya başlanması, milyarlarca dolarlık pazarın el değiştirmesi anlamına geliyordu. Türkiye’nin bu alanda istikrarlı bir şekilde büyümesinin önüne geçmek için de 1 yıl öncesinden düğmeye basıldı ve  Gezi Parkı ile daha etkin hale getirilmeye çalışıldı. Ardından gelen 17 Aralık operasyonu da bu bağlamda önemli bir yer tutuyor.” dedi.

Gizligider,  milletin akıl ve feraseti ile adeta dalga geçildiğini belirterek, halkın da bunun karşısında gereken cevabı 30 Mart’ da sandıkta sunacaklarına inandıklarını söyledi.

Sohbet toplantısında meslekte 40 yılını dolduran Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanı Ahmet Erdoğan’a ,Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı’nda teşekkür plaketi, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından takdim edildi. Toplantı da ayrıca Nevşehir Yeşilay Derneği Şube Başkanı Şahin Güneş’ de AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ’e dumansız hava sahasının oluşumuna yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi sundu.