Sohbet Konusu “Çözüm Süreci” Oldu

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Cumhuriyet Halk Partisini ziyaret etti.

Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi ve Yönetim Kurulu üyelerini İl Başkanı Mehmet Değirmenci ağırladı. Ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Değirmenci ve yönetimine başarılar dileyen Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, il başkanı Mehmet Değirmenci’ye ilimizdeki şehit ve gazilerin fotoğraflarının bulunduğu Şehitler Albümünü hediye etti.

CHP İl Başkanı Mehmet Değirmenci, günümüzde AKP İktidarının gündeme getirdiği Çözüm süreci adlı oluşumun 1998 Yılında Cumhuriyet Halk Partisi tarafından gündeme getirilmiş bir konu olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisinin 1998 Yılında Ülkemizde yaşayan Kürt’lerin rahatlıkla dillerini konuşabileceklerini, bu ülkede huzur ve kardeşlik içerisinde yaşayabileceklerini bir rapor haline getirerek yayınladığını söyledi.

Değirmenci, “Sayın Ecevit 1980 İhtilali öncesinde bu konuya ilişkin girişimlerde bulundu. Ancak yaptırmadılar. Sonra 1998 Yılında Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkede ilk kez Kürt Raporu adlı bir rapor yayınladı. Onların özgürce dillerini konuşmalarının sağlanmasını, okullarda Kürtçe öğreniminin olabileceğini gündeme getirdi. Yalnız bizler bu projeyi uygulamaya koyacak ortamı bir türlü bulamadık. İktidar olamadık. Biz iktidar olabilseydik Kürt Sorunu bugünlerde değin gelmezdi bundan emin olabilirsiniz. 1950’lilerden bu yana bizi yönetenler hep konudan menfaatlendiler” diye konuştu.