NEVŞEHİR(Merkez) - 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimine sayılı günler kala Nevşehirli’nin takdir ve sevgisini kazanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmeye hazırlanan Bülent Tekiner çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Nevşehir’in çevre ilçe ve köylerini gezerken il merkezine de ayrı bir önem veren Tekiner, Sosyete Pazarına gelerek vatandaşlarla kucaklaştı. Özellikle kadınların büyük ilgi gösterdiği Bülent Tekiner, Aile Sigortası ile ilgili soruları büyük bir özenle yanıtladı.

 

GÜÇLÜ SOSYAL DEVLET VURGUSU

Kendini merak ve ilgiyle dinleyen vatandaşlarla sohbet eden Tekiner, halkın karşısına ayakları yere basan güçlü bir sosyal devlet yaratma projesiyle çıktıklarını anlatarak, “güçlü sosyal devlet projemizin merkezinde “Aile Sigortası” bulunmaktadır. Aile Sigortası’nın temel hedefi, ülkemizde çağdaş bir sosyal güvenlik sistemi ve sosyal koruma ağı geliştirmektir. Hiçbir ayrım gözetmeksizin, tüm yurttaşlarımızı her türlü dışlanmışlıktan kurtarmaktır. CHP Aile Sigortası Programı ile yurttaşlarımızın kimseye muhtaç olmadan, bağımsız, özgür ve eşit bireyler olarak yaşamaları sağlanacak; bireyler, aileler ve kadınların aile içindeki konumları güçlenecektir. CHP Aile Sigortası Programı, Türkiye’de güçlü sosyal devletin temelini oluşturacaktır.” İfadelerini kullandı.

 

Aile Sigortası desteğinin bir yurttaşlık hakkı olduğunu vurgulayan Tekiner, bu yardımı oy karşılığı değil, aksine insanların gece yataklarına mutlu ve huzur içinde girmelerini sağlamak için yapacaklarını açıkladı. Tekiner şunları söyledi:

 

SİGORTA AİLENİN DİREĞİ KADINLARA ÖDENECEK

 “CHP Aile Sigortası Programı kapsamında, bebek beslenme desteği, kreş desteği, genel sağlık sigortası prim desteği, engelli desteği, yaşlı desteği, askerlik desteği, gebelik desteği, evde bakım hizmeti desteği vb. destekleri sağlayacağız. Nakit ödemeler kadınlarımızın banka hesabına yapılacak. Aile Sigortası, her çocuğumuza, okul öncesi eğitiminden başlayarak ücretsiz, nitelikli tam gün eğitime yönelik destekler sunacaktır. Çocuklarımız, 18 yaşına dek sağlık, beslenme, sosyal ve kültürel gelişim fırsatlarından gerektiği şekilde yararlanabilecek.”