NEVŞEHİR(MHA) AK Parti’de, Milliyetçi Hareket Partisinde, Cumhuriyet Halk Partisinde Milletvekili aday adaylarının belirlenmesi aşaması geçip neredeyse aday belirleme sürecine girilirken Saadet Partisi asıl bombayı patlatacak. Henüz tek bir aday adayını bile kamuoyuna duyuramayan partinin tam 11 aday adayı varmış.

Geçtiğimiz günlerde bir ziyaret esnasında ortaya çıkan Saadet Partisi il başkanı Ali Doğan Simit ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri “Gazeteci Arkadaşımız duymasın” diyerek başladıkları söze partiden 11 Milletvekili aday adayı bulunduğunu söyleyerek devam ettiler.

Başta uzun süredir açıklamalarıyla aday adaylığını kamuoyuna yavaş yavaş duyuran İbrahim Çakır olmak üzere, Şevki Gedik, Merve Işık, Bayram Ülger, Kadın Kolları Başkanı Dilek Selvi gibi isimlerin Saadet Partisinden Milletvekili aday adayı olacağı ifade ediliyor.

Bu arada kamuoyundan sır gibi saklanan SP’nin ittifak arayışlarının sonuçlanması ile söz konusu isimlerin Nevşehir kamuoyuna duyurulması da bekleniyor.

Bu arada CHP Nevşehir’de 7 aday adayını ancak bulabilirken, Saadet Partisin hangi iddiaya ve hangi günümüz gerçeklerine güvenerek o kadar aday adayını çıkaracağı da belirsizliğini koruyor.