İftardan önce yapılan il divan toplantısında il başkanı Ali Doğan Simit, konuşmasında “Öncelikle tüm dünya Müslümanlarının ve görüşü düşüncesi ne olursa olsun Nevşehirli hemşerilerimin ramazan ayını, oruçlarını yapmış olduğu tüm ibadetlerini Allah kabul etsin. Başı rahmet ortası mağfiret sonu da tüm günahlarımızdan af olmuş bir şekilde bayrama ulaşmamızı cenabı Allah dan niyaz ederim” dedi.
Teşkilatlarla ilgili müzakerelerin den sonra söz alan GİK üyesi ve Adana eski milletvekili Yakup Budak, ülkemizin iyi yönetilmediğini, ekonominin iyiye gitmediğini, ahlak ve maneviyatta büyük tahribatlar olduğunu ifade etti.
Türkiye’nin etrafında Müslüman ülke kalmadığını kaydeden Budak, “Tüm dünyada ve özellikle Ortadoğu da son on iki yıldır demokrasi adına sadece kan gözyaşı zulüm var. Bütün bu kötü gidişatın tek sebebinin ABD, AB ve büyük İsrail hayali olan BOP var. Maalesef bu projenin bir parçasının da Türkiye. Ümitsiz değiliz. Her karanlık bir gecenin arkasından sabahın aydınlığı olduğu gibi. Bu ülkede milli görüş hareketi var ve onun tek temsilcisi saadet partisi var. Saadet partisinin iş başına gelmesiyle göreceksiniz ki, Türkiye’miz de sadece yol ve hastaneden değil önce ahlak ve maneviyattan başlayıp şuurlu bir gençlik yetiştirilmesi üretimin teknolojinin konuşulduğu güçlünün değil haklının kazandığı yolsuzlukların değil adil bir paylaşımın kavganın değil kardeşçe bir arada yaşamanın ağır sanayi hamlesinin tüm İslam ülkelerinin de huzur ve barış için de kendi ülkelerinde kendi topraklarında yaşamasının teminatının sağlandığı yaşanabilir bir Türkiye yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyanın mutlaka kurulması için tek çarenin Milli Görüş hareketinin tek temsilcisi olan saadet partinin iş başına gelmesiyle olacak. Kim ne derse desin kim ne söylerse söylesin tüm vatandaşlarımızın da desteğiyle geçmişte olduğu gibi Allahın izni ile yeniden o efsane hizmetleri yapacağız” diye konuştu.