Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Duran Soyuğur’un yanı sıra İl Başkanı Ali Doğan Simit, Üsküdar Eski Belediye Başkanı Yılmaz Bayat, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur,  Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Aydemir ve partililerin katıldığı konferans Merhum Erbakan’ın hayatını anlatan Slayt gösterisi ile başladı.

Slayt sunumunun ardından Mahmut Sami Kemikkıran Hoca’nın Kuranı Kerim Tilaveti ile devam eden Konferansta konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Ali Doğan Simit, Milli Görüşün Lideri Merhum Necmettin Erbakan’ı bundan sonraki yıllarda da bu tür programlarla anmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Üsküdar eski belediye başkanı ve Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Yılmaz Bayat, “Kimbilir Yüce yaradan eğer nasip etmeseydi nerede olurduk. Allaha Şükürler olsun ki nasip etti ve bizler buradayız. Bunun şükrünü eda etmemiz gerekiyor.  Hocamızı tanıyoruz. Kendisine Allah gani gani rahmet eylesin. Tokat’ta parti müfettişliği yaptığım 1976’lı yıllarda Merhum genel başkanımız, Milli Görüşün Lideri Necmettin Erbakan Hocam bizlere seslenip, Bizim amacımız hakkı hakim kılmaktır dedi. Bunu yapabilmek içinde siyasi bir partinin çatısı altında bunu yapmak durumunda olduğumuzu söyledi. Sayın Hocam, eğer şimdi olduğu gibi ülkeyi Mecliste kanun yapma yetkisi verilenler değil de kim yüksek atlarsa onlar yönetseydi, bizlerin burada yüksek atlama talimi yapmamız gerektiğini dile getirdi. Sayın Hocamızın da ifade ettiği üzere amacımız yüksek atlama yarışmasını kazanmak değil. Davamızı kapı kapı anlatıp bu ülkeyi refaha, fazilete, saadete götürebilmek için gerekenleri bir bir yerine getirmemiz gerekiyor” açıklamalarında bulundu.
Haber:Ali Çamur