NEVŞEHİR(MHA) Saadet Partisi Nevşehir’de belediye çıkaramayan siyasi partiler arasında yer aldı. Partinin kazanmasına kesin gözüyle baktığı adaylar da beklenenin altında kaldı.

Yerel seçim sürecinde iddialı açıklamaları ile dikkat çeken Saadet Partisinin Nevşehir Merkez Belediye Başkan adayı İbrahim Çakır, anketlere göre MHP ve Saadet Partisinin il merkezinde önde gittiğini bile iddia etmişti. Ancak seçim sonuçlarına göre bırakın Milliyetçi Hareket Partisi ile çekişmeyi ilk üç siyasi parti arasına bile giremedi Saadet Partisi.

Öte yandan Gülşehir Merkez, Avanos Merkez, Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar gibi yerleşim merkezlerindeki adaylarına umut bağlayan Saadet Partisi, bu yerleşim merkezlerinde de iktidar ve muhalefet partilerinin çekişmesine yenik düştü.

Avanos ilçesinde Saadet Partisinin bu dönemde kendisine güven duyduğunu ve aylar öncesinden projelerini bile açıklayarak ilçe halkına büyük bir güven verdiğini kaydeden Saadet Partisinin Avanos belediye başkan adayı Ali İhsan Sezer hüsranı yaşayan aday oldu.