Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin Beldesi, Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhöyük ve merkez ilçeye bağlı Kavak beldesinin belediye başkanları AK Parti'ye katıldı.
Ak Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar, 2009 yerel seçimleri sonucunda MHP'den Tatlarin Belediye Başkanı seçilen Hilmi Biltekin, DP'den Kavak Belediye Başkanı seçilen Celal Yiğit ve bağımsız seçilen Yazıhöyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar’ın, ilk olarak partilerinden istifa ederek AK Parti'ye üyelik müracaatlarını gerçekleştirdiklerini belirtti. 
Nevşehir Merkez İlçe Başkanlığı'na yapılan üyelik başvurularının Genel Merkez'e gönderildiğini ifade eden sunar, Genel Merkez'in onay vermesi sonucu bugün ki  grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılan rozetlerle 3 belediye başkanın partiye resmen katıldığını belirtti. 
Ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de Ak Parti’yi tercih edenlerin sayısının her geçen gün artığını kaydeden Sunar, “Nevşehir’de Ak Parti’nin gittikçe güçleniyor ve daha da büyümeye devam edecek. Yüreğinde ülkeye hizmet etmek sevdası olan insanların AK Parti'de olduğunu ve AK Parti'ye geldiğini biliyoruz. Bugün ki grup toplantımızda aramıza katılan yeni arkadaşlarımızın da aynı duygular içerisinde olduğunu biliyorum. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla ülkemize ve özellikle de Nevşehir halkımıza daha çok hizmetler üreteceğimizi tahmin ediyorum. Bu katılımların partimize, halkımıza ve Belediye başkanlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.