AK Parti İl Başkanı Sunar;“Çanakkale Zaferi Millet Olma Şuurumuzu Besleyen En Önemli Unsurdur”


AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar,  “Çanakkale Zaferi sadece büyük ve aziz bir hatıra değil, geleceğe yürürken ilham aldığımız büyük bir kaynaktır. Bu kaynak, bizim millet olma şuurumuzu besleyen en önemli unsurdur” dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99’uncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Sunar, mesajında, Çanakkale’de 99 yıl önce ortaya konan fedakârlığın en büyük zenginlik ve güç olduğunu dile getirdi.

Sunar, “Çanakkale Zaferi, milletimizin en büyük kahramanlık destanları arasında. Tarihte eşine az rastlanan bu destan, Kurtuluş Savaşımıza, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yoldaki en önemli durak. Çanakkale’de, tarihten silinmek istenen milletimiz, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanını canı pahasına savundu. Bu yüksek ruh ve şuurla yoğrulmuş var oluş mücadelesi insanlık tarihine not düşüldü.”

Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkes için Çanakkale’nin ayrı bir anlam taşıdığını dile getiren AK Parti İl Başkanı Sunar, şöyle devam etti:

“Çanakkale sadece büyük ve aziz bir hatıra değil, geleceğe yürürken ilham aldığımız büyük bir kaynaktır. İşte bu kaynak, bizim millet olma bilincimizi besliyor. Çanakkale’deki binlerce şehidimiz, millet olabilmek için beraberce şahadet şerbetini içti. Türk, Kürt, Laz ya da Çerkez fark etmedi. Ne mutlu bize ki, onların bizim için bıraktığı o yüksek şuur bugün Türkiye’nin kalkınması, barış ve huzuru için kullanılıyor. Bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.