Sunar; “İstiklal Marşı Türk Milleti’nin bağımsızlığının en net ifadesidir”
 AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar, "İstiklal Marşı, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve vatan tutkusunun en belirgin ve net ifadesinin mısralara dökülmüş müstesna bir eseridir" dedi.
AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 93'üncü yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 
İstiklal Marşı'nın bağımsızlığımızın en önemli simgelerin biri olduğunu ifade eden Sunar, Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un büyük bir şair olmasından öte aynı zamanda kendini milletin Hürriyet ve istikbal mücadelesine adamış önemli bir dava adamı olduğunu kaydetti.
Sunar’ın mesajı şöyle;
"Vatanımızın işgal yıllarına denk gelen İstiklal Marşımızın kabulü, kabus dolu günlerimizde Türk halkına bir umut ışığı olmuştur. İstiklal Marşı, aynı zamanda aziz milletimizin manevi ve milli duygularını yücelterek, milli mücadele direncimizi hat safhalara taşımamızda önemli sebeplerden biri olmuştur. Her dizesinde ayrı bir anlam ve anlatım olan İstiklal Marşı'mız, aziz milletimizin vatan ve bayrak sevgisinin, özgürlüğe ve istiklale verdiği önemin en güzel anlatımı olarak, kendisine karşı yapılan haksızlıklara en güzel cevabı vereceğinin de işaretidir. İstiklal Marşı'nın TBMM tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 93. yıldönümünde, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum."