19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Sunar, Türk Milleti'nin Kurtuluş mücadelesinin başladığı günün 19 Mayıs 1919 olduğunu ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun'a gittiğini ifade ederek, “Genç, yaşlı, kadın, erkek milletin tamamı Bağımsızlık uğruna bu büyük çağrıyla birlikte ayağa kalkmış ve dünyaya özgürlüğünü haykırmıştır” dedi. 

Sunar, 19 Mayıs'ın Milli uyanışın en önemli sembolü olduğunu ve Genç Türkiye'nin temelinin azimle, el birliğiyle, aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenmeyle atıldığını belirterek , şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye’nin geleceği gençlerimizin ellerinde şekillenecektir. Birinci amacımız Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında en tepede yerini almasıdır. AK Parti iktidarı bunun mücadelesini vermektedir. Ulu Önder Atatürk'ün de işaret ettiği gibi çok, ama çok çalışmalıyız ve ülkemizin tarihsel süreçte elde ettiği kazanımlara sahip çıkmalıyız. Bu da ancak çalışmakla, okumakla, araştırmakla, sorgulamakla ve tarihi iyi bilmekle olur. Ulu Önder geleceğin güçlü Türkiye’sinin gençlerin omuzlarında yükseleceğini bildiği için bugünü gençlerle özdeşleştirmiştir ve bu bayramı onlara bahşetmiştir. Bu nedenle bu sorumluluğu taşıyacak bireyler olmalıyız ve ileri demokrasilere ulaşmak adına çok çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Gençlerimiz başta olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyorum''...