AK PARTİ İL BAŞKANI TANRIVER;

“17 ARALIK MİLLETİN İRADESİNE YAPILMIŞ BİR DARBEDİR”

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, “17-25 Aralık'ta Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a kurulan tuzak millete kurulmuştur. Erdoğan'ın yolunu kesmek isteyenler milletin yolunu kesmek istemişlerdir” dedi.

Ak Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, tarih boyunca aziz Türk Milleti’nin her alandaki gelişmesi ve ilerlemesini durdurmak için dışta ve onların içteki uzantılarının ellerinden gelen tüm çabayı göstererek, Türkiye’nin büyük medeniyet yolundaki şahlanışını engelleme adına bir çok iğrençliğin sahnelendiğini belirterek, bunun son örneğinin 17 Aralık’ da tekrarlanmaya çalışıldığını ifade etti.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, 17 Aralık darbe girişiminin yıl dönümünde  yaptığı açıklamada, özellikle son yıllarda Türkiye’nin birbiri ardına yaptığı bir dizi reform ve yatırım hamleleri ile dünyada gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir ülke konumuna gelmesi ile birlikte dış ve onların içerdeki uzantılarının sürekli kumpaslar içerisinde hareket ettiklerinin gözlendiğini söyledi.

Tanrıver; “Selçukludan, Osmanlı’ya oradan Türkiye Cumhuriyeti’ ne  kadar asırlar boyu hakkın ve adaletin tecellisi için can vermiş bu millet karşında her daim batılı bulmuştur. Adına ister haçlı seferleri, ister ittihat terakki hareketi, ister 1960 darbesi, ister 1980 darbesi deyin ister 28 Şubat deyin, isterseniz 17 Aralık deyin, bunların hepsi bu milletin karşısındaki batılı temsil etmiştir. 17 Aralık operasyonu ile yeni bir ivme kazanan bu batıl hareket,  bu sefer çok sinsi bir şekilde bu milleti yok etmeye yönelik bir hareketin içerisine girmiştir” dedi.

Tanrıver, Türkiye’nin kalkınma yarışında dünya ülkeleri ile yarış edemez hale getirilmesine yönelik 17 Aralık öncesinde çok gizli toplantılar yapıldığını ve sinsi planların hazırlandığını ifade ederek şöyle konuştu; “ Bu sinsi planların temel amacı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Ak Parti’yi yok etmektir. Uzun uzun bu planlar hazırlanmış bu planların hayata geçirilmesi için 17 Aralık sabahı düğmeye basılmıştır. Birbirinden bağımsız, üç farklı soruşturmanın göz altıları, sanki tek bir  soruşturma imiş gibi 17 Aralık sabahı sansasyonel bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Bu planın ilk aşamasıydı, sonra planın diğer aşamaları yürürlüğe konulmaya başlandı. Sahte görüntüler ve sahte konuşma kayıtları basına verildi. Olmayan deliller varmış gibi gösterildi. Paralel yapı içerisinde yar alan hakim, savcı ve emniyet görevlileri planlı bir şekilde tutuklamaları gerçekleştirdiler. Bütün bunları sansasyonel hale getirmek için paralel yapıya hizmet eden basın ve yayın organlarını kullandılar. Sonuçta bu sinsi plan yine işlemeye devam edecekti, 25 Aralık operasyonu yapılacaktı bu operasyonlarda Türkiye’de ki büyük yatırımların müteahhitliğini yapan kişiler gözaltına alınıp tutuklanacaktı ve böylece bu yatırımların önü kesilmiş olacaktı. Daha sonra diğer operasyon dalgaları gündeme getirilecekti, nihai hedef Genel Başkanımız Ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olacaktı.” dedi.

Geçmişteki darbe girişimlerinin genellikle başarıya ulaşmasına karşın, darbe niyetlilerinin karşısına dimdik çıkan bir Başbakan ve arkasında ona destekleyen aziz Türk Milletinin evlatlarını bulduklarını vurgulayan Tanrıver, “Daha önce yapılan darbe girişimlerinde karşılarında dirayetsiz, basiretsiz, iktidarları bulan bu darbeciler çok rahatlıkla istediklerini yapabilmişlerdi ancak artık Türkiye eski Türkiye değildi, artık Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin adı AK Parti’ydi. Artık karşılarında sadece ve sadece Allah’ın önünde eğilen sadece milletinden emir ve talimat alan dimdik bir lider vardı. Bu liderin adı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Bu süreçte millet Başbakanına sahip çıktı, bu millet devletine sahip çıktı, bu millet değerlerine sahip çıktı, bu millet üzerinde oynanmak istenen oyunun farkına vardı. Siyasi görüşü ne olursa olsun vatanını ve milletini seven herkes AK Parti’ye ve bu güçlü iradeye sahip çıktı. Bu oyun artık bozuluyor.”