AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Türkiye’nin bir dünya devleti olma yolundaki girişimlerinin kesintiye uğratıldığı 28 Şubat Post Modern darbesi millete değil, Allah’a karşı açılmış bir savaş olduğunu söyleyerek şöyle konuştu; "Bin yıl sürecek dediler. O günkü Türkiye'yi bin yıl geriye ittiler. 13 yaşındaki bir evlat her şey okur, Kuran okuyamazdı. Kamusal alan diye kız kardeşlerimize eziyet ettiler. Anayasal hak olan eğitim hakları ellerinden alındı. Polisin copundan kaçarken kamyonun altına kaldılar, namusu için ölen bir millet, oruç tuttuğu için, namaz kıldığı için görevinden atılan savcılar vardı. Bir evladımızın annesi başörtülü diye askeri okullara alınmaz, asker evladı için yemin törenine giden anne tel örgüler arkasında evladını arardı. Milli ve manevi değerler alt üst edilmek istenmişti. Nice başörtülü öğrenciler okullardan atıldı, öğrenciler kurulan ikna odalarında başlarını açmaları için zorlandı. Birçok kamu görevlisi işinden el çektirilerek hayat yaşanmaz hale getirildi. Bu dönemin baş aktörü Demirel'dir. Allah katında herkesin hesap vereceği gibi o da o acı günlerin hesabını verecek inşallah. O dönemin mağduru ise kıymetli Erbakan Hocamızdır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. O dönemin sonunu getiren ise kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Allah ondan da razı olsun"  ifadelerini kullandı.

28 Şubat Post Modern darbenin yıldönümü münasebeti ile açıklamalarda bulunan İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, "Nasıl ki Millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy ‘Bu millete Allah bir daha İstiklâl Marşı’nı yazdırmasın’ demiş ise biz de diyoruz ki, Cenab-ı Allah bu ülkeye bir daha 28 Şubat dönemi yaşatmasın. 1997’de rahmetli Erbakan’ın başlattığı her açıdan kalkınan ve büyüyen bir Türkiye hedefinin, kaostan beslenen bir takım güçler tarafından tahribata uğrattığı bir süreci hep birlikte yaşadık. Ülkemizin temel dinamiklerinin alt üst edildiği böyle bir dönem inanıyorum ki Türk Tarihine kara bir leke olarak daha nice bin yıllarca acı ile hatırlanacaktır.”

Tanrıver, 28 Şubat’ın ortaya koyduğu tahribatın,  Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında milletin sinesinden çıkan  Türkiye sevdalılarının bir araya geldiği siyasi oluşum olan AK Parti’nin iktidara gelmesiyle tamamen giderildiğini belirterek; "Ülkemiz bir baştan diğer uca insan hakları temeline dayanan  özgürlükçü bir sistem ile daha nice mutlu ve bahtiyar dönemlere yine bu milletim azim ve kararlılığı ile devam edecektir.”