NEVŞEHİR(MHA) AK Parti Nevşehir İl Başkanı M. Ali Tanrıver, 2 yıldır özel raportaj vermeme geleneğini bozdu. Tanrıver, Ticaret ve Sanayi odası ile küskün olmadıklarına dikkat çektiği açıklamaları arasında Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in teşkilat üzerinde bir baskı unsuru olmadığını da dile getirdi.

Kendisinin hem il başkanı hem de belediye meclis üyesi olması konusunda Parti içerisinde bir rahatsızlığın söz konusu olmadığını da ifade eden AK Parti İl Başkanı Tanrıver, son günlerde artan terör olaylarına karşın Hükümetin son derece kararlı bir mücadele ortaya koyduğunu ve bu kararlı mücadelenin de süreceğini söyledi.

İşte AK Parti İl Başkanı Tanrıver’in açıklamalarından bazı bölümler;

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Küskünmüsünüz ya da bu yöndeki kamuoyundaki söylemlere ne diyorsunuz

“Ticaret ve Sanayi odası ile ilgili benim şahsım ve teşkilatımla ilgili herhangi bir kırgınlığımın olmadığını söyledim. AK Parti il başkanlığı, Ticaret ve Sanayi odası Başkanlığı, Ticaret Borsası Başkanlığı, Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı ya da diğer oda başkanları niçin var, Nevşehir’e hizmet etmek için varlar. Biz hizmet için bir arada olmalıyız. Ticaret ve Sanayi odası içerisinde de partimize muhabbeti olanlar var. Diğer siyasi partilere gönül verenlerde var. Kişiler bazında genellemek mümkün değil. İl Başkanlığı olarak herhangi bir kurumla küskünlüğümüz olamaz. Seçim sürecinde de ziyarette bulunduk. Sürekli orada bir kırılganlık var havası estirilmeye devam ediyor. Her gittiğimizde de ne kapıdan kovulduk, ne de olumsuz bir hava hissetmedik”.

Başkan Ünver, Parti Teşkilatları Üzerinde Baskı Unsuru mu?

“Hasan Başkan Kurucu il başkanımız, Üç dönemdir de Nevşehir belediye başkanı olarak görev yapıyor. Hasan Başkan benim il yönetimimin oluşturulması esnasında kendisini ziyaret ettim. Bizim listemize müdahale etmedi. Milletvekillerimizde müdahale de bulunmadılar. Daha önce nasıl oluyordu. İl Başkanıyla Belediye Başkanı ya da Milletvekilleri arasında bir uyuşmazlık olabiliyordu. Ama 24. Dönemde Milletvekillerimizle, belediye başkanımızla uyum içerisinde bir çalışma sergiledik. Ama bundan da rahatsız olan insanlar var. Uyumsuzluktan rahatsızlık oluşabilir ama uyumdan neden olumsuzluk çıkarılmaya çalışılır anlamış değilim. Allah razı olsun kendisi pu partiye emek vermiş bir kişi. Sürekli kendisiyle istişare halindeyiz ama kendisinin teşkilatımız üzerinde bir baskısı söz konusu değil”

Hem İl Başkanı, Hem de Meclis Üyesi olmanıza Bir Açıklım Getirirmisiniz?

“30 Mart seçimlerinin ardından Milliyetçi Hareket Partili bir meclis üyesi de bu soruyu bize yöneltti. Siz hem il başkanı hemde meclis üyesisiniz bu nasıl oluyor diye. Bizim Parti tüzüğümüzde bu konuyla ilgili herhangi bir sınırlama yok. Parti içerisinde de rahatsızlık yok. Bu konudaki rahatsızlık muhalefetten gelebilir”

Çözüm Süreci Bitti mi, Son Terör Olaylarını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

“Bu süreç aslında birlik, beraberlik ve kardeşlik projesi. Buna gövdesini koyan bir Cumhurbaşkanımız var. Ama 7 Haziran öncesinde de bu terör olayları başlamıştı. HDP bu işin başında. PKK ile bağlantısını olduğunu ifade ediyorlarda. Telsiz konuşmalarına, MİT bilgilerine baktığınızda konuşmaların eylemlere dönüştüğünü görüyorsunuz. 25 Temmuz itibariyle de bizim için olaylar tahammül edilemez hale geldi. Türkiye içinde ve dışında üçlü bir mücadele veriliyor. Kararlı bir mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Nevşehir’de şu an için bir operasyon söz konusu değil. Gerçekten şu ana kadar yapılan mücadelenin en büyüğü yapılıyor. Karargahları tamamen yok ediliyor. Gözaltına alınanlar terör örgütlerinin en üst düzey isimleri. Barış ve Kardeşlikten bahsediyorlar. Barış ve Kardeşliğin en büyük garantisi AK Partidir”.