AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, CHP tarafından hazırlanan 20 maddelik ‘Hayır Demezseniz Ne Olacak” kitapçığındaki ifadelerin gerçekte halk tarafından oylanacak sistemle alakasının olmadığının altını çizdi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, yaptığı açıklamada, CHP tarafından hazırlanan ve halka dağıtılan kitapçıktaki ifadelerin gerçekle bir ilgisinin olmadığını, CHP’nin adeta sosyal medya dili kullanarak halkı yanlış yönlendirdiğini savundu.

16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek referandum öncesinde CHP’nin bastırdığı Hayır Kitapçığı ile ilgili yasal işlemlerin başlatıldığını kaydeden Tanrıver; “CHP’nin bastırdığı ve halka dağıttığı  Hayır kitapçığındaki ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Özellikle gençlerimizin kafasında büyük karışıklığa yol açan bu kitapçıklarla ilgili yasal işlememizi başlattık ve takipçisi olacağız” dedi.

CHP tarafından bastırılan Hayır kitapçığının elle tutulur bir özelliğinin de olmadığına vurgu yapan Tanrıver şöyle konuştu: “TBMM tarafından kabul edilen ve daha sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylanarak halk oylamasına sunulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ne olduğunu bile okumadan yapılan bu kitapçığın,siyasi ifadelerden de oldukça uzak bir şekilde hazırlandığı dikkatlerden kaçmıyor. Sistem üzerinde bir bilinç oluşturmadan, sistemin nasıl işlediğini bile öğrenme çabasında bulunulmadan kaleme alınan bu kitapçıkla ilgili olarak gerekli hukuki sureci başlatıyoruz.  AK Parti olarak her zaman her türlü eleştiriye açık bir siyasi anlayışı temel prensip edindik. Ancak gerçekte var olmayan değerleri sanki varmış gibi ortaya koymak siyasi bir etik olarak da kesinlikle ele alınmamalı. AK Parti olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini halkımıza anlatmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.