AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarının CHP’li üyelerce terk edilmesini sert bir şekilde eleştirdi.

Tanrıver, TBMM Başkanlığı tarafından oluşturulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarının CHP’li üyelerce terk edilmesine; “CHP’nin Anayasa komisyonundaki çalışmalardan ayrılması MHP'nin 7 Haziran sonrası uzlaşmaz "hayırcı" zihniyetteki tavrından farklı değildir.

7 Haziran sonrası MHP'de ilk açıklamasıyla ülkeyi yeni bir seçime sürüklemiştir. MHP'nin hükümet kurulamaması nedeniyle kaos beklentisini ise millet iradesi 1 Kasım seçimleriyle çözmüştür. Yine zihniyet aynı kaos olsun düşüncesi hakim fakat bu kez muhalefet partisinin ismi farklıdır. CHP kendi beyannamesinde olan anayasa değişikliği vaadini hiçe sayarak anayasa komisyonu çalışmasında masadan kalkmıştır. 1 Kasım seçimlerinde olduğu gibi bu durumu da yine millet değerlendirecektir. Dolayısıyla AK Parti dışındaki partilerin millete hizmet etme amacının olmadığını bir kez daha görmüş bulunmaktayız.” dedi.

AK Parti’nin başkanlık sistemi gündemine karşı çıkarak Anayasa Uzlaşma Komisyonunu terk eden CHP’nin,1982 yılından sonra Türk Milleti’nin ciddi bir beklentisi haline gelen sivil anayasa oluşturulmasının yanında olmadığını bu hareketi ile adeta pekiştirdiğini  söyleyen Tanrıver, şunları söyledi :

“Türk Milletinin adına yürütülen böylesine anlamlı bir çalışma CHP tarafından adeta sabote edilmiştir. Türkiye’de demokrasinin de gelişmesinde önemli konumda bulunan tartışma kültürünün bile tahammülsüzlüğünü ortaya koymayı temel bir hedef olarak belirleyebiliyorlar.

Hani demokrasi de herkes konuşur, özgür düşünce böyle yaygın hale gelebilirdi. Biz partimiz olarak bu ülkenin geleceğine yeni anayasa ve başkanlık sisteminin oldukça yararlı olduğu düşüncesini taşıyoruz. Feraset sahibi Milletimizin de bizim gibi düşündüğünü biliyoruz. Gelin bunu tartışalım diyoruz, ama konuşmadan, tartışmadan AK Parti karşılığı nedeniyle istemeyiz diyerek tepki koyuyorlar. Bir yanda demokrasiye bağlı olduklarını belirtiyorlar, diğer yandan kaosu bir yaşam biçimi olarak alıp kendi seçmenine iyi görünmeye çalışıyorlar. CHP istişare etme ve görüş ortaya koyma haklarından feragat etmektedir. Bugün yeni anayasa çalışmalarından kalkan CHP, bu tutumu ile milli iradeye sırt çevirmiş ve milletimize karşı sorumluluklarını yerine getirmekten kaçınmıştır” dedi.