AK PARTİ İL BAŞKANI TANRIVER;“MEHMET AKİF ERSOY KENDİNİ MİLLİ MÜCADELEYE ADAMIŞ BİR ŞAİRDİR”

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 78. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
İl Başkanı Tanrıver, mesajında, Ersoy'un kendini o dönem ülkede yaşanan en zor şartlar içerisinde, umutsuzluğunu kaybetmeden milli mücadele ruhunun canlanmasına ve yaşatılmasına adadığını belirtti.

İstiklal aşkıyla tutuşan ve bu aşkla milyonların kalbini dirilten Mehmet Akif'in, umutsuzluğa yenilgiye teslim olmayan bir anlayışla yaşadığını ifade eden Tanrıver, şunları kaydetti:

"Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz İstiklal Savaşı'mızı muhteşem mısralarıyla ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy, memleketimizin her zaman için minnet ve şükranla anılacak en güçlü kalemlerinden biridir. Mehmet Akif, fedakar bir dava adamı, mükemmel bir hatip ve eşsiz bir vatan şairidir. Her zaman duygu, düşünce ve eylemleriyle ön saflarda yer alan gerçek bir aydın olup, hayatının her anıyla tam bir örnek insan ve destek adamı olmuştur. İstiklal mücadelesinin Anadolu'ya yayılması ve bu mücadelenin topyekûn yapılması gerektiğine inanmış kişiliği, şiirleri ve etkili hitabeti ile Anadolu'nun bağımsızlığına ulaşmasında büyük katkılarda bulunmuştur. Vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşımızı bizlere kazandıran ve genç kuşaklara örnek bir hayat geçirdi. 27 Aralık 1936 tarihinde aramızdan ayrılıp hakkın rahmetine kavuşmuş olan destan adamı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 78. yılında rahmet ve şükranla anıyoruz."