AK PARTİ İL BAŞKANI TANRIVER;

“GÜN FİLİSTİNE DESTEK  VE  KARDEŞLERİMİZLE BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR”

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av.Mehmet Ali Tanrıver; “terör faaliyetleri sadece terör örgütleri tarafından değil İsrail gibi bazı devletler tarafından da uygulanıyor. İşine gelen terör örgütlerini kınayan batılı güçler ise İsrail gibi devletlerin sivillere bomba yağdırmasını, çocukları öldürmesini ve devlet terörünü "meşru müdafaa' olarak görüyor” dedi.

AK Parti İl Başkanı Tanrıver, yaptığı açıklamada, Filistin’de zulüm devam ettiğini belirterek; “ Katil İsrail birkaç gündür havadan ve karadan Filistinli kardeşlerimizin üzerine bombalar yağdırıyor. Gelen haberlere göre birçok  çocuk genç ve yaşlı Filistinli kardeşimiz şehit edilirken, çok sayıda kardeşimiz de yaralandığı bildirilmektedir. Yine bu saldırılar göstermiştir ki; terör faaliyetleri sadece terör örgütleri tarafından değil İsrail gibi bazı devletler tarafından da uygulanıyor. İşine gelen terör örgütlerini kınayan batılı güçler ise İsrail gibi devletlerin sivillere bomba yağdırmasını, çocukları öldürmesini ve devlet terörünü "meşru müdafaa' olarak görüyor. Sadece çıkarlarıyla hareket edip insafını, vicdanını ve insanlığını yitirenler elbette bu saldırılar karşısında sağır ve dilsiz olur. Sivillere yönelik yapılan bu saldırılar, Ortadoğu'daki mezhep savaşlarının kimlerin işine yaradığını ve kimlerin bu savaş için elini ovuşturduğunu açık bir şekilde göstermektedir. Suriye ve Irak'ta mezhep savaşını körükleyenler İslam Aleminin Filistin meselesine olan dikkatini başka yöne çekmeye çalışanlardır” dedi.

Birtakım terör unsurları eliyle mezhep kavgası çıkaran bu güçlerin, İsrail'in Filistin üzerindeki planlarını daha rahat uygulamasına uğraşanlar olduğunu dile getiren Tanrıver; “Mısır'da darbeyi yaptıranlar, Suriye'de Esed'e can simidi olanlar, Irak'ta bölücülüğü kışkırtanlar İsrail'in bu bombardımanları daha rahat yapması için uğraşmışlardır" dedi.

"İSRAİL’İN  FİLİSTİN'DEKİ ZALİM UYGULAMALARINA TEPKİ GÖSTERİLMELİ"

Tanrıver, şöyle devam etti.

"Vicdanını yitirmiş batılı ülkelere seslenmenin bir faydası olmadığını biliyoruz fakat İslam ülkeleri oradaki Müslüman kardeşlerine karşı yapılan bu zulme artık daha güçlü bir ses çıkarmalıdır. Körfez ülkeleri şunu bilmeli ki o petrol kuyuları bir gün biter ve bugün yanlarında olan batılılar, aynı zalim politikaların kendilerine uygulanmasına göz yumar. Türkiye olarak biz Filistin meselesine her zaman sahip çıkacağız. Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize yapılan bu zulme hiçbir zaman sessiz kalmayacağız. Gün, Filistinli kardeşlerimizin her zaman olduğu gibi yanında olduğumuzu ortaya koyma ve  birlik olma günüdür. Gün Filistin’in onurunu muhafaza etme günüdür.  Filistinli kardeşlerimizin çektikleri acılar bizim acılarımız, onların feryadları, akan gözyaşları bizim gözyaşlarımızdır. Filistinimizi yok etmeye çalışan katiller ve onların uluslararası destekçileri çok iyi bilmeliler ki, Filistin davası bizim onurumuzdur, bizler var olduğumuz müddetçe Filistin'i yok edemeyeceklerdir. Ümmetin ve Filistinli mücahit kardeşlerimizin başı sağ olsun.  Rabbim, zalimleri kahhar sıfatıyla cezalandırsın. Filistinli mazlum kardeşlerimize yardım etsin”.