AK PARTİ İL BAŞKANI TANRIVER;

“TEMAYÜL SONUÇLARINA İTİBAR ETMEYİN”

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehir’de Cumartesi  günü gerçekleştirilen Milletvekilliği temayülüne yönelik sosyal medyada yer alan sonuçların gerçekleri yansıtmadığını belirterek, “Bu sonuçlara ve çıkan haberlere itibar etmeyin” dedi.

İl Başkanı Tanrıver, sosyal medyada gerçeği yansıtmayan bilgilerin bazı kişiler tarafından yazıldığını ve itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizerek; “Temayül sonuçları ile ilgili bizim de elimize ulaşan resmi bir bilgi yoktur. Zaten daha önce açıklanmayacağını da kamuoyu ile paylaşılmıştı” dedi.

Tanrıver;  “Geçtiğimiz Cumartesi günü temayül yoklamamızı gerçekleştirdik. Temayülümüzde 1450 teşkilat mensubumuzdan 1033'ü oy kullanarak yüzde 71.2 oranında katılım sağladı. 3 sandığımız kuruldu ve oylama bitiminde oylar bir çuvala koyularak mühürlendi. Genel Merkez’den görevlendirilen yetkililer tarafından tutanakla teslim alınarak, Ankara’ya götürüldü. Şuan itibariyle de şahsıma ve İl başkanlığımıza gelen Temayül sonuçları ile ilgili her hangi bir resmi bir bilgi yoktur. Bir takım çıkan asılsız bilgiler son derece yanlış. Tamamen yönlendirmeye yönelik şeylerdir. Ne aday adaylarımız buna itibar etsin ne de teşkilatlarımız buna itibar etsin. Tamamen gizlilik içerisinde sayımlar yapılıyor. Sadece Başbakanımız ve üst kurula bu raporlar sunuluyor. Onun için yerel gazetelerde çıkan haberlerin hepsi doğru olmayan haberlerdir. Bunlara itibar edilmemesi gerekir” dedi.

NEVŞEHİR KOMİSYONU BELLİ OLDU
Bundan sonra izlenecek süreç hakkında da bilgi veren İl Başkanı Tanrıver, “Genel merkezde üç aşamalı bir süreç mevcut. Mülakat tarihleri 06-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Genel Merkezimizden yapılan resmi açıklamada ise Komisyonumuzda Nevşehir’imizle birlikte 5 İl bulunmaktadır. Komisyon Başkanlığımızı Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Sayın Süleyman Soylu yapacaktır.  Komisyon üyelerimiz ise Genel Merkez MKYK Üyesi Çiğdem Karaaslan, İzmir Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyon Üyesi Hamza Dağ ve Tokat Milletvekili ve Dilekçe Komisyon Üyesi Zeyid Aslan yapacaktır. İlerleyen süreçlerde yaşanacak gelişmeler kamu oyu ile paylaşılacaktır” diye konuştu.