AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. M.Ali Tanrıver, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmek üzere Ankara’da.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekili aday adaylığı süreci çerçevesinde bugün tek tek il başkanlarıyla görüşecek.

AK Parti’de milletvekili aday adaylığı süreci tüm hızıyla devam ediyor.

1 Mart’ta yapılan temayül yoklaması ve geçen hafta aday adaylarıyla bire bir gerçekleştirilen genel merkez mülakatının ardından, milletvekili aday belirleme ara komisyonu değerlendirmelerini sürdürüyor. Ara komisyonun bu hafta sonu çalışmalarını tamamlayacak.

Önümüzdeki hafta ise ‘üst komisyon’ yani nihai belirleme komisyonu değerlendirmelerine başlayacak. Nihai belirleme komisyonuna AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlık edecek. Nihai belirleme komisyonu çalışmalarına başlamadan önce tüm il başkanları Ankara’ya çağrıldı. Başbakan Davutoğlu’nu bugün 81 il başkanıyla tek tek görüşerek, görüşlerine başvuracağı belirtildi.

AK Parti’de milletvekilli adaylarının belirlenmesi için yapılan çalışmaların sonuna gelindi. Ara komisyon başkanı Süleyman Soylu, İl Başkanı Tanrıver, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Eski İl Başkanı Av. Kazım Sunar’ı Ankara’ya davet ederek, aday adayları hakkında görüş aldı.

AK Parti’de milletvekili aday adayları ile ilgili süreçte aday tanıtımı, temayül yoklaması, mülakat ve yapılmaya devam eden anketler dışında genel merkez partinin önde gelen isimlerini Ankara’ya davet etti.

55  aday adayından 48’nin katıldığı mülakatın ardından aday adaylarının dosyaları ara komisyona gönderildi. Ara komisyon İl Başkanı Tanrıver,  Belediye Başkanı Hasan Ünver ve eski İl Başkanı ve milletvekili aday adayı Kazım Sunar'ı görüşmeye davet etti.

GÖRÜŞ ALINACAK
Ara komisyonun başkanı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu tarafından davet edilen İl Başkanı M.Ali Tanrıver,  Belediye Başkanı Hasan Ünver ve eski İl Başkanı ve aday adayı Kazım Sunar, Ankara’da görüşmeye katıldı.

Tanrıver ve Ünver ile görüşen Soylu, oluşturacağı dosyaları üst komisyona gönderecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyon milletvekili adayı olacak isimleri belirleyecek. Eski İl Başkanı Sunar da görüşmeye saat 17:00’de alınacak.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Ali Tanrıver de, Başbakan Davutoğlu ile görüşmek üzere Ankara’ya gitti. Tanrıver'in bugün öğleden önce Davutoğlu ile görüşeceği kaydedildi.

Bilindiği gibi AK Parti’de 7 Haziran genel seçimleri için milletvekili adayları 7 Nisan’da kamuoyuna açıklanacak.