AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi sağlayan 18 maddelik anayasa değişikliği teklifinin tümünün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yapılan oylamada 339 oy ile kabul edildiğini belirterek, anayasa değişikliğinin yasalaşması ile Türkiye’de vesayete dayalı sistemin ortadan kalkacağını söyledi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Türkiye’nin bu değişiklik ile birlikte gerek bugününe ve gerekse geleceğine daha da umutla bakacağını ve yenianayasa Ülkemizde önemli gelişmelerin sağlanacağını ifade etti.

Bugüne kadar anayasada bir dizi değişikler yapılmasına rağmen,vesayet ruhunun devam ettiğini söyleyen Tanrıver, TBMM’nde görüşülerek kabul edilen 18 maddelik anayasa değişikliğinde artık son sözü milletin söyleyeceğini kaydetti.

Türk Milletinin her zaman en doğru kararı vereceğine olan inancını yineleyen Tanrıver ; “Artık önümüze bakıyoruz. Yakın bir tarihte anayasa için sandık başına gideceğiz inşallah. Tüm teşkilatlarımız olarak referandumda iyi bir sonuç elde edilmesi yönünde çalışmalarımızı başlattık. Gerçekleştirilen 18 maddelik anayasa değişikliğinin vatanımıza aziz milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.