Nevşehir'de Şehitler Parkı'nda toplanan MHP'liler burada şehitler için dua ederken yaptıkları basın açıklamasında hükümete tepki gösterdi.

İşte MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı'nın Basın açıklaması:

 Saygıdeğer Ülküdaşlarım, Kıymetli Hemşehrilerim;

Bugün burada şanlı tarihimizin her döneminde canlarını göz kırpmadan bayrak ve Kur’an için feda eden aziz şehitlerimizi anmak için toplandık. Okuduğumuz Kur’an-ı Kerim’i öncelikle Peygamber Efendimizin ruhuna ve beraberinde Allah yolunda can veren şehitlerimize armağan ediyoruz. Ruhları şad mekânları cennet olsun.

Milletimizin varlığını borçlu olduğu şehitlerimizi, minnet ve şükranla anarken, Fransa’da öldürülen 3 bölücü hainin ardından iktidar tarafından gösterilen özel ilgi şehitlerimizin kemiklerini sızlatmış ve geride bıraktıkları ailelerinin acılarına acılar katmıştır.

İktidarın bölücülerle yaptığı flört akıllara zarar bir görünüme bürünmüş, milletimiz bu hazin tablo karşısında adeta felç olmuştur. Bölücü hainlere gösterilen ihtimam, sabır sınırlarını zorlamış, ecdadına ve şehidine sahip çıkanlar da “şehit kanı üzerinden siyaset yapmakla” itham edilmiştir.

Bu gün, bu saatte Diyarbakır'da üç şerefsiz hainin cenaze törenine gösterilen ihtimamı Türk Milleti kara bir leke olarak tarihe kaydedecektir.

Hükümetin, gözü yaşlı anaların, yetim çocukların, dul eşlerin hissiyatını hiçe sayarak müzakere ve taviz politikasından vazgeçmemesi açılım sürecinin akıbetini iyice karartmıştır. Türk Milletinden emanet aldıkları iktidar kuvveti Türk Milletinin aleyhinde kullanılmış bunun adına da utanmadan eşitlik ve demokrasi denilmiştir. Türk, kendi öz vatanında öksüz ve yetim bırakılmaya çalışılmıştır.

Buradan sizlerin de huzurunda bölücülere ve müzakerecilere vereceğimiz mesaj şudur ki;

1071’den beri Anadolu birçok hain görmüştür. Ancak hepsini de toprağa gömmüştür.

Bu toplantıya Teşriflerini ve dualarını esirgemeyen siz değerli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum.

 

                                                                                                          GÖKSEL TAŞCI

                                                                                                      MHP NEVŞEHİR İL BAŞKANI