Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 26'ncı Dönem İkinci Yasama Yılı 1,5 aylık tatil sonrası bugün başladı.  AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider'de meclisteki yerlerini alarak 26. Dönem 2. Yasama Yılı için start verdiler.

Yeni yasama yılı açılışı saat 14.00'te başladı. 

GÜNDEM YOĞUN
Meclis, bugün başlayacağı yeni yasama yılında önemli düzenlemeler için yoğun Gündemle çalışmaya hazırlanıyor.
Meclis'in 26. Dönem ikinci Yasama Yılı'ndaki ilk işi açılışın hemen ardından ele alacağı, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda Hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi olacak.
Meclis'in yasama yılı açılış programı kapsamında saat 19.00'da Tören Salonu'nda resepsiyon gerçekleştirilecek.
Genel Kurul, 4 Ekim Salı gününden itibaren çalışmalarını sürdürecek. Meclisi 2017 yılı bütçesine kadar yoğun bir gündem bekliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasama yılı açılış konuşmasını yapıyor. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
"15 Temmuz’da Meclisimiz, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra, ikinci defa gazilik şerefine nail oldu."

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, 26. Dönem 2. Yasama Yılımız hepimize hayırlı olsun dediler.



Erdoğan'dan Meclis açılış konuşması:

TBMM'de 26. Dönem 2. yasama yılı başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis konuşmasında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis açılışında yaptığı konuşmada "Yenikapı" vurgusu yaptı. Erdoğan, "Türkiye'nin ve Türk milletinin vatanı, özgürlüğü söz konusu olduğunda tek ses, tek nefes olduğunun örneği olan Yenikapı ruhunun korunması hepimizin görevidir. Meclisimizin yeni yasama döneminde Yenikapı benzerinin tekrarlanacağına inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) üyeliği konusunda önemli mesajlar verirken, " AB, Türkiye'yi tam üye yapacaksa hiçbir engel bulunmuyor, biz hazırız. Artık bu oyunun da sonuna geldik, bunu bilmeleri lazım. Türkiye ile veya Türkiyesiz yola devam seçimi kendilerine aittir. Sorumluluğu bize yıkmaya çalışmasınlar" ifadelerini kullandı.