Ak Parti Milletvekili Ebubekir Gizligider Açıkladı; " Tatlarin Barajı Kirlilikten Kurtarılacak..."

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Acıgöl İlçesine bağlı Tatlarin kasabasında son yıllarda sık sık gündeme gelen ve balık ölümlerinin de yaşandığı barajdaki kirliliğin önlenmesi için devreye Ak Partili Nevşehir Milletvekilleri de girdi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, son günlerde gerçekleştirdikleri ilçe ve belde gezilerinin son derece faydalı geçtiğini ifade etti.

Bu geziler esnasında Tatlarin kasabasında barajdaki kirlilik konusunda da önemli bir adımın atıldığını söyleyen Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, “Meclis bu yıl çok yoğun bir şekilde çalıştı. Biz fırsat buldukça Milletvekillerimizle birlikte belde ve ilçe gezileri düzenlemeye gayret ettik. Nevşehir Belediye Başkanımız Sayın Hasan Ünver’e de teşekkür ediyorum. Belediyemizin ekipmanlarıyla birlikte ziyaret ettiğimiz belde ve ilçelere belediyecilik anlamında da destek olduk. Bu çalışmadan dolayı da Başkanımız Hasan Ünver’e teşekkür ediyorum. Mümkün mertebe Üç Milletvekili olarak birlikte olmaya, ziyaretlerde hep birlikte bulunmaya gayret ediyoruz. Tatlarin beldemizde yıllardır gündemde olan barajın kirlenmesi olayını çok kısa bir zaman içerisinde çözeceğiz. Öte yandan gerek Özel Organize Sanayi bölgemizin, gerekse Acıgöl’deki Organize sanayi bölgemizin sıvı ve katı atıklarının, kanalizasyon atıklarının bir taraf edilebilmesi için çalışmalarımızda aralıksız sürüyor. Acıgöl Organize Sanayi bölgemizin bu konudaki ihalesi yapıldı. İnallı, Acıgöl ve Tatlarin atıklarının bir arada değerlendirilmesi ve bertaraf edilmesi için de çalışmalarımız sürüyor. Toprağın bu bölgede kirlenmesi engellenecek. Suyun ve ekolojik dengenin de korunması sağlanacak”  açıklamalarında bulundu.