TBMM Başkanlık seçiminde 3. tur sonuçlandı ve İsmail Kahraman yeniden Meclis Başkanlığı'na seçildi. TBMM Başkanlığına yeniden seçilen AK parti adayı İsmail Kahraman’ı ilk kutlayan TBMM Divan Katip Üyesi AK Parti Nevşehir Milletvekili Ecz. Mustafa Açıkgöz oldu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ecz. Mustafa Açıkgöz; "İstanbul Milletvekilimiz Sayın İsmail KAHRAMAN 3. Tur Oylamada 289 oy alarak yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız seçilmiştir. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Açıkgöz : “Demokrasimizin en önemli kurumlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Başkan seçilmenizden dolayı sizi tebrik ediyorum. Başkanlığınızın, Türkiye’nin adaletle kalkınma yolunda birlik, beraberlik, huzur ve mutluluğuna sağlayacağı eşsiz katkılar için şimdiden şükranlarımızı sunuyor, Nevşehirli hemşerilerim adına samimi muhabbet ve hürmetlerimizi arz ediyorum.” dedi.

Milletvekili Açıkgöz
kutlama mesajında şu görüşlere yer verdi: İsmail Kahraman. Ömrünü dini, vatanı ve milleti için vakfetmiş bir büyük dava adamı. 12 Eylül darbesinin kapattığı MTTB'nin son, 1985 yılında kurulan Birlik Vakfı'nın kurucu ilk Genel Başkanı. Türkiye'nin son yarım yüzyılında izi olan bir gönül eri. Türk siyasetinin derin hafızası. Bir memleket sevdalısı. O'nun Türkiye'nin 2 numaralı makamına yeniden seçilmiş olması Türkiye'nin geçirdiği pozitif değişimin göstermesi bakımından ayrı bir anlama sahip.  Ülkemize, milletimize ve camiamıza hayırlı olsun.

TBMM'nin yeni başkanı belli oldu!

ÜÇÜNCÜ TUR OYLAMA SONUCU
İsmail Kahraman  289
Zekeriya Temizel  124
Selma Irmak  37
Celal Adan  36
Yusuf Halaçoğlu  7


İSMAİL KAHRAMAN'DAN İLK SÖZLER...

Değerli milletvekilleri sizleri ve necip milletimizi saygı ile selamlıyorum. 26. yasama döneminin 2. devresi için TBMM Başkanlığı'na tekrar seçerek şahsıma gösterdiğiniz teveccühe teşekkürümü sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını saygı ile selamlıyorum. 26. yasama dönemi siyasi tarihimizde müstesna bir yere sahip olacaktır. FETÖ örgütünün kullanılması ile devletimiz yok edilmekle karşı karşıya geldi. Milletimizin kalbi Meclisimizin savaş uçakları ile bombalandı, helikopterlerle ateş altına alındı. Milletimiz parti farkı gözetmeksizin, milli birlikte ve kardeşlik ruhu ile meydanları doldurdu. 

İsmail Kahraman kimdir? Biyografisi...
7 Aralık 1940 tarihinde doğan İsmail Kahraman, doğma büyüme Rizelidir. Türk hukukçu, 27. dönem Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı ve siyasetçidir. 
Eğitim hayatını Karabük'teki ilk ve ortaokulda, sonrasında Haydarpaşa Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.
Üniversite mezuniyetinin ardından İstanbul Hukuk Fakültesi Talebe Cemiyeti'nde başkanlık ve yüksek öğrenim öğrencilerini temsil eden Milli Türk Talebe Birliği'nin Genel Başkanlığını yaptı.
Siyasi yaşamına ilk kez 24 Aralık 1995'te yapılan Türkiye genel seçimlerinde Refah Partisi'nden meclise girmeyi başardı. Sonrasında 28 Haziran 1996'da dönemin Refah Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından Kültür Bakanı görevine atandı.
Ancak 28 Şubat post-modern darbesine denk gelen hükümetin 18 Haziran 1997'de istifa etmesiyle bakanlık görevi de sona ermiş oldu. 18 Nisan 1999'daki genel seçimlerden önce Refah Partisi'nin kapatılmasıyla seçime Fazilet Partisi'nden aday oldu ve 21. Dönem milletvekili olarak yeniden mecliste yerini aldı.
3 Kasım 2002 seçimlerinde adaylıkta bulunmadı ve bir süre boyunca siyasete ara verdi. 1 Kasım 2015'teki genel seçimlerde AK Parti'den İstanbul Milletvekili olarak seçildi ve bir kez daha mecliste yer aldı.
22 Kasım 2015'te yapılan Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) Başkanlığı seçiminde 316 oy alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 27. Başkanı olarak göreve başladı.