TBMM Başkanvekilleri, diğer Başkanlık Divanı üyeleri ve AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz ile Anıtkabir'e gelen TBMM Başkanı Şentop, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşuna bulundu.Daha sonra Misak-ı Milli Kulesine geçen Şentop, burada Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

Şentop, Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi 27'nci Dönem Başkanlık Divanının yeni başkan ve üyeleri olarak huzurunuzdayız. Kurtuluş mücadelemizin başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı ve devletimizin kurucu lideri olarak asil milletimize emanet ettiğiniz 'eserinizi' hür ve bağımsız bir şekilde yaşatmak için görev yapıyoruz.

Milli iradeden aldığımız güçle devletimizi ve milletimizi daha büyük hedeflere ulaştırmak için gayret ediyor, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için istikbale doğru büyük bir güvenle ilerliyor, şerefli milletimizin ve ilelebet payidar kalacak devletimizin bekasını her şeyin üstünde tutuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmak, milletimizi huzur ve refah içinde yaşatmak için büyük bir azim ve inançla çalışıyoruz. Ruhunuz şad olsun."

“Milli İradenin Üzerinde Başka Bir Fani Güç Tanımıyoruz”

Burada açıklamalarda bulunan AK PARTİ Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, “Gazi TBMM’mizin 29. Başkanı olarak seçilen Sn Mustafa Şentop ile Divan heyeti olarak, TBMM ilk Başkanımız ve devletimizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret ettik. Ruhu şad olsun. Aziz Türk milleti olarak bizler, milli iradenin üzerinde fani bir güç tanımadık, tanımayız. Güçlü Türkiye yolunda Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gece gündüz demeden milletimizin ve devletimizin huzuru, refahı, güçlü yarınları için çalışıyoruz.  Güçlü Türkiye yolunda 31 Mart’ta milletimizin demokratik iradesini yine sandıklarda göreceğiz. Yerli ve milli değerlerimizle 31 Mart’ta da milletimizin iradesinin sandıklara yansıyacağına inancımız tamdır. Cumhur İttifakımızla tüm Türkiye’de milletimiz kazanacaktır.” dedi.