TBMM  Divan Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz,10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Birleşmiş Milletler tarafından 1948 yılında İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık gününün Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanması önemli olmakla birlikte, kabul edilen beyanname ilkelerinin gereken seviyede hayata geçirilebilmesi çok daha önemlidir ifadelerini kullanan BMM  Divan Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz: “Dünya tarihinde insan hakları ile ilgili ilk beyanname olan ve bütün insanlığı içine alacak şekilde insan haklarını düzenleyen Peygamber Efendimizin(S.A.V.) Veda Hutbesinden 1316 yıl sonra kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi kapitalist bir dünyada insan hakları açısından önemli bir kilometre taşıdır.

AK Parti olarak insan haklarına hep insaniyetperver bir anlayışla yaklaşmaktayız. Her bir insanımızın insan onuruna yaraşır bir hayat sürmesi için temel hak ve hürriyetlere son derece önem vermekteyiz. İnsan hakları bilincinin yerleşmesi ve hürriyetlerin genişletilmesi için önemli adımlar atan insan odaklı siyaseti şiar edinen bir hareketiz. 13 yıllık iktidarımız boyunca insanlarımızın uğradığı mağduriyetleri giderilmesi ve özgürlük alanlarının genişletilmesi için büyük bir gayret gösterilmiştir.

AK Parti hükümetiyle devletle millet arasındaki gönül bağı kuvvetlenmiş ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesiyle kökleşen yönetim geleneğimiz, çağın en yüksek hukuk standartlarıyla günümüz Türkiye'sinde de yeniden hayat bulmuştur.Hükümetimiz Kadın erkek eşitliği, işkence ile mücadele, cezaevi reformu, düşünce ve ifade özgürlüğü, dernek kurma ve toplanma özgürlüğü, din özgürlüğü, yargının işleyişi, ekonomik, sosyal ve kültürel haklar ve yolsuzlukla mücadele alanlarında önemli ilerlemeler kaydetmiştir Bizler dün gibi bugünde yarında mağdur ve mazlumun yanında olmaya, temel insani değerleri herkes için ulaşılır kılmaya, vazgeçilemez ve devredilemez hakları herkes için kullanılır yapmaya devam edeceğiz.

Kamu düzeninin, huzurun ve esenliğin sağlanması ancak tüm insanlığın ortak bir meselesi haline gelen insan haklarının korunması ve geliştirilmesiyle mümkün olduğu kanaatindeyiz. Bütün himmetimizin, gayretimizin ve hedefimizin, hukukun ve insan haklarının en kâmil manada egemen olduğu bir ülke olduğunu ifade ediyor, barış ve huzur dolu bir yaşam dileğiyle, halkımızın, ülke insanımızın ve tüm dünya insanlarının Dünya İnsan Hakları Gününü yürekten kutluyor,insanlığımız için daha demokratik, daha hür ve müreffeh yarınlar diliyorum.” dedi.

......