İl Özel idaresi olarak son derece özverili bir çalışma sergilediklerini dile getiren İl Özel idaresi genel sekreteri Abdülkadir Tatar, tek amaçlarının Nevşehir’e, Nevşehirliye ve Ülkeye hizmet edebilmek olduğunun altını çizdi.

İl Özel idaresinde çalışanların sabahın 07.30’undan itibaren büyük bir özverili göstererek çalıştıklarına değinen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tatar, kendisi göreve başladığı günden bu yana il özel idaresinde görevli 200 e yakın kalifiye elamanın emekli olduğunu, buna rağmen işlerin hiç aksatılmadan devam ettirildiğine de dikkat çekti.

Bu yıl içerisinde yapılması planlanan çalışmalarla ilgili de bilgiler aktaran İl Özel idaresi genel sekreteri Tatar, “2012 Yılı bütçemiz 91 Milyon 862 bin TL olarak gerçekleşti. Bunun 27 Milyon Lirası kendi öz gelirlerimizden oluştu. Sene başından itibaren kar mücadelesi dışında İl Özel idaresi olarak çalışmalarımıza ara vermedik. Kanalizasyon çalışmaları biten köylerimizde kumlama çalışmalarımız sürüyor. Şu ana kadar çok sayıda köyümüzün köy içi kumlama çalışmalarını tamamladık. Bu yıl yine kanalizasyon çalışmalarımız bütün hızıyla sürecek. Köy içi kumlamaları sürecek. Yama işinde bu yıl farklı bir yöntem yapacağız. 2.5 ay içerisinde 10 bin ton rodmiks üretip yol yamaları yapılacak. Geçtiğimiz yıl ilimiz genelindeki yolların yamasına harcadığımız rodmiks miktarı 18 bin ton idi. Bu küçümsenecek bir rakam değil. Kayseri taşeron marifetiyle 15 bin ton üretti ama hepsini de tamamlayamadı. Bin 400 kilometre yolumuzun neredeyse 800 – 900 kilometresi yama yapılan yollarımız. Ağır tonajlı araçlardan dolayı bu yama gerekiyor. Kuracağımız iki ayrı ekipte yama çalışmalarını sürdürecek. Bu yıl bir hayli ikinci kat asfalt yol çalışması yapacağız. Bu yıl içerisinde Ürgüp Avanos yol yapımı çalışması yapılacak. Eski güzergah terk edilecek. Kozaklı Nevşehir arası yolu kısaltmak için Özkonak Topaklı arasındaki 21 kilometrelik yolu yapmaya başladık. Bununla ilgili de Sayın Milletvekillerimiz ile Sayın Valimizin desteğiyle 3 Milyon lira gibi bir ödenek geldi. Aslında o yolun tamamlanması için 18 Milyon liraya yakın bir ödenek gerekiyordu. Ancak il özel idaresi olarak biz bu yolu kendi araç ve personellerimizle yapıp çok düşük maliyetle tamamlayacağız. Ek dönek bulunursa bu yılsonuna kadar tamamlayıp asfaltlamayı yapmayı istiyoruz. Kış sezonunda şantiyelerimizi kapatmadık. 26 yeni sezonluk işçi ile çalışmalarımızı desteklemiş olacağız. Ben çalışanlarımızın ne kadar büyük bir özveri içerisinde çalıştıklarını biliyorum. Zira ben göreve başladıktan sonra 200 e yakın kalifiye elamanımız emekli oldu. Buna rağmen çalışmalarımız hiç aksamadı. Bu nedenle tüm çalışanlarımıza buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Yaptığımız iş sayısı da arttı. Düşünün sadece geçen yıl 200 kilometre asfalt yapmışız. 80 kilometre kanalizasyon yapmışız. Bunları ihale de etmeden tamamen kendi imkanlarımızla yaptık. Biliyorsunuz bu yıl başında yeni araç takviyesi de yapıldı. Eski araçlarımıza yavaş yavaş elimizden çıkarmaya gayret ediyoruz. Çünkü iş makinelerinin yedek parçaları çok pahalı. Bizimde buna ayırabilecek bir bütçemiz yok. Kendi imkanlarımızla ne yapabiliyorsak onu yapmaya çalışıyoruz. Tek amacımız Nevşehir’e, Nevşehirliye ve Ülkemize hizmet etmek” dedi.
Haber:Ali Çamur