Kapadokya turizmcileri 7 Haziran'dan umutsuz listelerden de mutsuz oldular işte sebebi ...

Bölge turizmcileri:
 "Nevşehir siyasi tarihinde şimdiye kadar hiçbir siyasi partiden turizm sektörünü temsil eden hiçbir milletvekilinin çıkmadığının üzüntüsünü yaşıyoruz..."

FİB Haber Merkezimize açıklamalarda bulunarak dert yanan Kapadokya Bölge Turizmcileri 
“Türkiye’de 10 milyon, Kapadokya da ise on binlerce kişinin çalıştığı bir sektör olan turizm sektöründe sektörü temsil edecek bir Adayın çıkmaması ne büyük acı...

Maalesef böylesine büyük bir sektöre sahip olmamıza rağmen bizi temsil edecek bir vekil yok.

Doktor, avukat, eczacı, işadamı var ama turizmci yok. Bu büyük bir eksiklik. Böyle oluncada Turizm sektörünü, hac sektörünü ilgilendiren kanunları sektörle alakası olmayan kişiler hazırlıyor diyerek , Turizmci aday gösterilmemesinden dolayı Tüm siyasi partilere sitemde bulundular.

Nevşehir Nasıl turizm şehri olacak?

Yığınla sorunların biriktiği Kapadokya Bölgesinde bu sorunların Meclise taşınması ve sorunların çözümlenmesi için Turizmci sektörlerin sesi olacak Adayımız olmayışı bizleri umutsuzluğu itiyor diyen vatandaşlarımız Peki 
Bu il turizm şehri nasıl olacak? diyor...

Peri Bacalarıyla, Yer altı kentleriyle, Hacıbektaşı, Avanos Ürgüp'ü,Termal Kaplıcalarıyla Şifa Kapısı Kozaklısı, Uçhisar Göreme, Ortahisar Kaymaklısıyla Öyle bir ilimiz var ki dünyada eşi benzeri yok. Güzellik bakımından, Tarihi, doğasıyla, tarihiyle, Kapadokya gibi bir Dünya markasıyla, akarsuyuyla mevlam özene bezene yaratmış.

Gel gör ki bu kadar güzelliklerin yanında o kadarda mağdur edilmiş bir şehir düşünün. Mevlam her şeyi vermiş ona. Yöneticilerin beceriksizliklerinden dolayı turizm tabanından hiç faydalanamamış. Öyleki icraaatlarıyla ve Kapadokya güzelliklerinden çok gel gitleriyle Turizm Müdürü Veleddin Birsöz'ü konuşuyor.

Bizde hala Kültür ve Turizm Müdürü yok ' Daha doğrusu ne var ne yok varlığı ile yokluğu belli olmayan Birsöz ile yıllardır Kapadokya için boşa geçen yıllar....  Ne sorunlarımız için nede Turizm yatırımları için muhatap  bulamıyoruz. Bu noktada tek umudumuz olan Turizm il müdür vekili Cengiz Ekici'ye sonsuz güveniyoruz. Umuyoruz ki Siyasilerimiz onu yalnız bırakmazlar...


Eğer turizm de Nevşehir'imizin önü açılmazsa zaten sanayi yok, bir gün bu il de sohbet etmeye de adam bulamazsın. O zaman bütün bürokratlar rahat eder . Nasıl olsa sorun olmaz diyerek sitemde bulundular.