NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir Milletvekili aday adayı Hamdi Aydemir, 2014 yılında olduğu gibi 2015 yılında da ülke ekonomisinin umut vermediğini dile getirdi.

Toplumun üzerine çöken umutsuzluktan kurtulmanın tek yolunun 2015 genel seçimlerinde yeni iktidarı yaratmak olduğunu söyleyen CHP Nevşehir Milletvekili aday adayı Hamdi Aydemir, bunun için bu ülkede yaşayan herkese sorumluluk düştüğünün altını çizdi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerinde Aydemir, “Yoksul halk 2014’te mutsuz ve umutsuz bir yıl geçirdi. Maalesef 2015’te de durum aynen devam etmektedir. Bu iki kavram sadece ekonomik ve sosyal durumumuzu açıklamıyor, yolsuzluğun ve hukuksuzluğun kurumsallaşmasının da bir göstergesidir. İşçiler, memurlar, emekliler, köylü ve çiftçiler, küçük esnaf ve girişimciler, öğrenciler yani toplumun tüm kesimleri 2014’te katlanması zor ekonomik koşullarla karşı karşıya kaldılar. Bu durum, bu kesimlerin 2015’e umutsuz bakmalarına da neden olmaktadır. Örneğin küçük esnaf bir türlü çıkarılamayan AVM yasası sonucu AVM’ler karşısında inim inim inlemekte, AVM’lerle rekabet edemeyerek bir bir kapanmaktadır. Tarımda artan girdi maliyetleri, yanlış politikalar sonucu daralmaya neden oldu. Tahıl üretimi göreceli olarak düştü. Çiftçi ve köylü ekip biçemedi, ekip biçse de kar edemedi. Bir zamanlar kendi kendine yeten ülke tarımsal üretim krizine girdi. Çalışan ve emekli 3+3” tarzı komik artışlar ile çift haneli enflasyona ezdirildi. Geleceğimiz olan öğrencilerimize akılcı ve bilimsel eğitim sunmak yerine onları orta çağ karanlığı ile birlikte biber gazı, tazyikli su ve göz altılara mahkûm ettik. Enflasyon oranı rakamları tahminlerin bile iki katı olmuş yoksul halkın enflasyona ezdirilmiş hayatları daha da çekilmez hale getirilmiştir. Büyüme hedefi de tutturulamamış yarı yarıya sapma olmuştur yüzde ikilik büyüme bile başarı olarak görülmeye başlanmıştır. İşsizlik oranı çift hanelerde, gençlerde ise işsizlik yüzde yirminin üstündedir. Bu da gençlerde gelecek kaygısı yaratmakta aynı zamanda toplumumuzun geleceği açısından da büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Başarısızlık sadece ekonomi ile sınırlı kalmamakta dış politikada tamamen bir fiyasko ile karşı karşıya bırakıldık uygulanan yanlış dış politikalar sonucu ülke tamamen yalnızlaştırıldı tüm komşularla sıfır sorun masalından tüm komşularımız ile düşman durumuna getirildik. Toplumun üzerine çöken bu umutsuzluktan kurtulmanın tek yolu, 2015’te yeni iktidarı yaratmaktır. Bunun için hepimize büyük sorumluluk düşmektedir” dedi.