Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir Milletvekili adayı Bülent Tekiner, son 13 yılda Nevşehir’e komşu illere göre 10 kat az kamu yardımı yapıldığını açıkladı. “Sizce bu şehrin fabrikalara, büyük projelere ihtiyacı yok mu?” diye soran Tekiner, “7 Haziran’dan sonra Nevşehir’in sesi olacağım” dedi. İmam Hatiplerin kapatılacağı yönündeki iddialara da cevap veren Tekiner, “Bu okulları açan partidir CHP. Neden şimdi kapatalım. Bunlar CHP iktidarından korkanlar tarafından bilinçli olarak çıkartılan dedikodulardır.” diye konuştu.

 

NEVŞEHİR (Gülşehir) - Seçime bir hafta kala meydanlar iyiden iyiye ısınıyor. Adaylar son viraja girilirken seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyorlar. CHP’nin iddialı adayı Bülent Tekiner bugün Gülşehir’e bağlı Karacaşar Mahallesi ve Sulusaray Beldesinde halka hitap etti. Mini miting havasında geçen açık hava toplantılarında vatandaşlara 8 Haziran sabahı milletvekili mazbatasını aldıktan sonra yapacaklarını anlattı. 

 

BU ŞEHRİN BAKANA İHTİYACI VAR

Nevşehir’in Meclis’te temsil sorunu olduğunu belirten Tekiner, “Bakın Nevşehir 3 dönemdir Meclis’e sadece iktidar partisinden temsilci gönderiyor. Kolay kolay herkese nasip olmayacak bir tablo var karşımızda. Nevşehir’e son 13 yılda yapılan kamu yatırımlarına bakarsanız acı gerçeği göreceksiniz. Nevşehir’imize, komşu illere göre tam 10 kat az yatırım yapılmış. Bakın fazla demiyorum. Az yatırım yapılmış. Türkiye sıralamasında 81 il arasında 78. sıradayız. Sizlere reva görülen Nevşehir tablosu, işte bu tablo. Bu tabloyu değiştirmek şimdi sizlerin elinizde. Gelin oy verin, beni Meclis’e taşıyın bende Nevşehirli bir bakan olarak kentime, sizlere layıkıyla hizmet edeyim. Bu şehir sizce de büyük fabrikaları, projeleri hak etmiyor mu?” dedi.

  

İMAM HATİPLER KAPATILACAK MI?

Konuşmasının ardından vatandaşların sorularını da cevaplayan CHP’li Tekiner, İmam Hatiplerin kapatılacağı yönündeki iddialara cevap verdi. İktidar partisi sözcüleri tarafından bilinçli olarak böyle bir kara propaganda yapıldığını açıklayan Bülent Tekiner, “CHP’nin sosyal adaleti savunan, ayakları yere basan, halkı kucaklayan seçim programı karşısında korkuya kapılanlar, şimdi de vatandaşımızın dini inançları üzerinden siyaset yapmaya başladılar. İmam Hatiplerin kapatılacağı iddiası tamamen uydurmadır. Bu okulları açan parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Şimdi ne olacak da biz bu okulları kapatacağız. Yok böyle bir şey. CHP iktidarında kimsenin dini, mezhebi üzerinden siyaset yapılmayacaktır.” ifadelerini kullandı.