Ünlü Halk Ozanı Aşık Mahsuni Şerif ölümünün 13. Yılında Hacıbektaş Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı. Törene Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir Milletvekili adayları Bülent Tekiner ve Cuma Yorgancı ile birlikte çok sayıda vatandaş da katıldı.

 

NEVŞEHİR (Hacıbektaş) - 2002 yılında tedavi gördüğü Almanya'da hayatını kaybeden ve vasiyeti üzerine Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine defnedilen Halk Ozanı Mahzuni Şerif için Çilehane mevkiindeki mezarı başında anma töreni gerçekleştirildi. Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun konuşmasıyla başlayan törende Mahzuni Şerif’in oğlu Ali Mahzuni de anma programına katılan yurttaşlara seslendi. Konuşmaların tamamlanmasının ardından Mahzuni Şerif’in ailesi ve sevenleri mezarına karanfil bırakarak saygı geçişinde bulundular.

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kamil Gülmez, Hacıbektaş İlçe Başkanı Yoldaş Altıok, Gülşehir İlçe Başkanı Yakup Özmen, 2. Sıra Milletvekili adayı Cuma Yorgancı ve çok sayıda partili ile birlikte katılan Bülent Tekiner de Aşık Mahzuni Şerif’in mezarına karanfil bırakarak dua etti. Tekiner daha sonra 2010 yılında kaybettiğimiz Cumhuriyet Gazetesi başyazarı İlhan Selçuk ile ağabeyi karikatürist Turhan Selçuk’un da mezarlarını ziyaret etti.