3 Mayıs Pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapılacak olan Büyük Nevşehir Mitingi öncesinde, ilçeleri dolaşmaya devam eden CHP adayı Bülent Tekiner, Hacıbektaş’taydı. Vatandaşlarla sohbet eden Tekiner, Nevşehir’de değişim, Türkiye’de iktidar için destek istedi.    

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl genelinde hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Nevşehir 2. Sıra adayı Cuma Yorgancı ile birlikte Hacıbektaş’a gelen Bülent Tekiner’i İlçe Başkanı Yoldaş Altıok ve partililer karşıladı. Kısa bir süre parti binasında değerlendirme toplantısı yapan Milletvekili adayları ve ilçe yöneticileri daha sonra Pazar yerine geçerek esnaf ve vatandaşlarla biraraya geldiler.    

 

Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Bülent Tekiner ve CHP’liler yaklaşık 3 saat ilçe merkezinde vatandaşlarla tek tek tokalaştıktan sonra AKP iktidarı tarafından Belde iken köye çevrilerek belediyesi kapatılan Karaburna’ya hareket ettiler. Burada vatandaşlara seslenen Nevşehir adayı Bülent Tekiner, Nevşehir kaderine terk edildiğini belirtti.    

 

NEVŞEHİR’İN NEYİ EKSİK?

Sadece Nevşehir’i değil Türkiye’yi yönetmeye aday olduklarını açıklayan Bülent Tekiner, “Bizler sadece Nevşehir’i değil Türkiye’yi yönetmeye adayız. Bakın Nevşehir’den en son Bakan ne zaman çıktı? Hatırlayan var mı? Yok. 20 yıl geçti aradan bir Bakan çıkmadı. AKP Nevşehir’i unuttu. Önemsemedi. Açık konuşuyorum, eğer ki şehrimizden bir Bakan çıkartamazsak, Karaburna başta olmak üzere, Hacıbektaş da, Avanos da, Nevşehir Merkezi de hizmet alamaz. Sıradan bir şehre yapılan yatırım kadar bile yardım alamayız.” diye konuştu. 

 

HESABINI SORUN

AKP iktidarının çıkarttığı Büyükşehir yasasına değinen Tekiner, “Mağdur oldunuz. Belde iken bir sabah uyandınız bir de baktınız ki köy olmuşsunuz. Hizmet alamıyorsunuz. 7 Haziran, sizden hizmeti esirgeyenlerden hesap sorma zamanı. Sizi mağdur edenlerden hesabını sandıkta sorun.” diye konuştu.

 

Kapatılan Belediyelerin CHP iktidarında yeniden açılacağının sözünü veren Bülent Tekiner, “Gittiğim her yerde, konuştuğum, sarıldığım, tokalaştığım, kucaklaştığım her yurttaşıma aynı inanç ve azimle, ‘Gidiyorlar, gidecekler.’ diyorum. Bu bir temenni değil. Bir gerçek. Şafak sayıyoruz. Kaldı 39.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Bülent Tekiner’den sonra Cuma Yorgancı da söz alarak partinin genel politikaları hakkında konuştu. CHP heyeti daha sonra Gülşehir’in köylerini ziyaret etmek üzere Karaburna’dan ayrıldı.