NEVŞEHİR – Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden CHP Nevşehir Milletvekili adayı Bülent Tekiner, İl merkezinde esnafları gezerek sohbet ettikten sonra geldiği Öğretmenevinde açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin geleceğe umutla bakabilmesi için öğretmenlere büyük görev ve sorumluluk düştüğünü belirten Tekiner, CHP iktidarında öğretmenlerin içine itildiği sorunlar yumağından çıkarılacağını söyledi.

 

“ÜCRETLİ” GİDİYOR, KADRO GELİYOR

Öğretmenliği yeniden toplumun en saygın mesleklerinden biri haline getireceklerini kaydeden Tekiner, ücretli öğretmenlik uygulamasına son vererek, bütün öğretmeleri kadrolu statüsüne geçireceklerini anlattı. Tekiner şöyle konuştu:

Tüm öğretmenlerimizi kadrolu olarak atayacağız. Ancak bunu oy alabilmek uğruna yapmayacağız. Bu kadrolar, ömrünü eğitime ve çocuklarımızın geleceğine adayan öğretmen ve öğretmen adaylarımızın analarının ak sütü gibi helaldir. Bizler biliyoruz ki, genç Cumhuriyetimiz, öğretmenlerimizin yetiştirdiği evlatlarımızın katkılarıyla geleceğe taşınabilir. Bu bakımdan önceliğimiz öğretmenlere hakları olan kadroları vermek olacaktır.”

 

ÖĞRETMENLERİMİZ MADDİ HUZURA KAVUŞACAKLAR

“Ancak mevcut iktidarın yaptığı üzere, ulufe dağıtır gibi kadro dağıtmayacağız. Öğretmenlerimizin maddi huzura kavuşmasını sağlamak için devlet kadroları içindeki statülerini, ek göstergelerini ve ek ders ücretlerini de yükselterek onları ek iş aramak zorunda bırakmayacağız. Hakça bir kazançla, yaşanacak Türkiye’nin öncü gücü olmalarını sağlayacağız. Özlük haklarını güvence altına alarak, atama bekleyen öğretmen sorununu kadrolu atamayla çözeceğiz. 140 bine yaklaşan öğretmen açığını kapatacağız.”