Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir Milletvekili Adayı Bülent Tekiner, taşeron işçileriyle buluştu, büyük müjdeyi verdi: “Taşeronu kaldıracağız, hepinizi kadroya alacağız. Kimse sırtınızdan para kazanamayacak”

 

Nevşehir (Avanos) – 7 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerine saatler kala Cumhuriyet Halk Partisi’nin güçlü adayı Bülent Tekiner seçim kampanyasına hız kesmeden devam ediyor. Avanos’ta taşeron işçileriyle buluşan Tekiner kadro müjdesi verdi.

 

DERHAL SON VERECEĞİZ

Taşeron sisteminin en olmayacak uygulama olduğunu anlatan CHP’li Tekiner, derhal bu sistemi ortadan kaldıracaklarını açıkladı. İş güvencesi getireceklerini bildiren Bülent Tekiner, “Bütün emekçilerimiz kadroya alınacak. Her sabah ‘işe devam edebilecek miyiz’ korkusu yaşamayacaksınız. Taksitle bile olsa alışveriş yapamaz duruma düşmeyeceksiniz. Herkesin yüzünü güldüreceğiz. Sizler sabah kalktığınız zaman ‘garanti bir işim var arkadaş’ diyerek iş yerinize gideceksiniz” diye konuştu.

 

“TAŞERON KALKMAZ” DİYENLERE YANIT

CHP’nin, kangren haline gelmiş bütün sorunlara dokunan bir programla alana indiğini kaydeden Tekiner, “Taşeronu kaldırmazlar” iddiasına da yanıt verdi. “Buna itiraz etmiş olmak için itiraz ediyorlar” diyen Bülent Tekiner, “Sizler zaten firma üzerinden sözleşmeli olarak geliyorsunuz buraya. Firma 1500 liraya anlaşıyor devletle. Size ne kadar veriyor firma? 950 lira! Ne oldu aradaki para? 550 liranın 250 lirası vergiye gidiyor arta kalan 300 lira hiçbir şey yapmayan firmanın cebine gidiyor. Biz de diyoruz ki, tek işi ‘şu şuraya bu buraya gitsin’ demek olan taşeronu devreden çıkartıyoruz ve aradaki farkı da işçimize veriyoruz. Yani sırtınızdan 300 lira kazanmalarına izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.