Tekiner ve Yükselbaba Anıldı

NEVŞEHİR(MHA) 1980 Yılında silahlı bir saldırı sonucunda hayatını kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir il başkanlarından Zeki Tekiner ve Yönetim kurulu üyesi Yavuz Yükselbaba yapılan törenle anıldı.

Nevşehir Ticaret Borsası Konferans salonunda düzenlenen Anma Programına CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’in yanı sıra, İl Başkanı Mehmet Değirmenci, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Akbaş, Merhum İl Başkanı Zeki Tekiner’in eşi ve çocukları ile Yavuz Yükselbaba’nın oğlu Oğuz Yükselbaba’da katıldı.

Programın açılışında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Değirmenci, Türkiye’nin aydınlanmasının önüne takoz koymak isteyenlerin ülkenin önemli aydınlarını katlettiklerini dile getirdi.

Değirmenci, “Maalesef Emperyalistler ve Taşeronları Muammer Aksoy’ları, Uğur Mumcu’ları, Ahmet Taner Kışlalı’ları, Çetin Emeç’leri, Abdi İpekçi’leri sırf ülkemizdeki aydınlanmayı durdurmak adına katlettiler. Bizde bu aydınlanma ve demokrasi şehitlerimizin arasına 1980 yılında il başkanımız Mehmet Zeki Tekiner’i ve yönetim kurulu üyemiz Yavuz Yükselbaba’yı şehit verdik. Ruhları Şad olsun” dedi.

CHP Nevşehir eski Milletvekili adayı ve M. Zeki Tekiner’in oğlu Bülent Tekiner, “Bizler babasız bırakılırken, geçtiğimiz yıl gezi olaylarında ne yazık ki babalar oğulsuz bırakıldılar. Öldürülen insanlarda istatistik olarak kalmasın istiyorum. Kaderin kötü bir cilvesi olsa gerek babalar gününde bu töreni yapıyoruz. Bu ülkede halen her gün kadın cinayetleri işleniyorsa, bu ülkede hergün insan hakları ayaklar altına alınıyorsa, bu ülkede taşeron işçilik varsa, bu ülkede Soma katliamları yaşanıyorsa M. Zekiner ve diğerlerine bu ülkenin çok ihtiyacı var” ifadelerinde bulundu.

CHP eski il başkanlarından Zeki Tekiner ile birlikte öldürülen Yavuz Yükselbaba’nın oğlu Oğuz Yükselbaba’da programda konuştu.

Yükselbaba, “Bu memlekette birileri ile tanıştığınızda size ilk sorulan Kimin Oğlusun, Kimlerdensin? Olur. Benim babam 1980 yılında öldürüldü diyordum ve herkes şaşırıyordu. Öldü demek istemiyordum çünkü Babam Öldürüldü. Benim özelimde babam, Zeki Tekiner gibi Bilgi ve birikimi olan ve bu memleket için çalışan bir insanın öldürülmemesi için çekilmiş silahın önüne geçmesi ile yüce gönüllülüğe sahip bir insandı” diye konuştu.