17 Haziran 1980 Tarihinde Nevşehir’de çıkan olaylarda öldürülen, CHP eski Milletvekili, İl Başkanı ve Baro Başkanı Zeki Tekiner ile esnaf Yavuz Yükselbaba’nın öldürülmelerinin 37. Yıldönümünde Nevşehir’de bir anma programı düzenlendi.
CHP İl Başkanlığında düzenlenen programa Zeki Tekiner’in oğlu, CHP eski Milletvekili adayı Bülent Tekiner’in yanı sıra, Yavuz Yükselbaba’nın oğlu Oğuz Yükselbaba, İl Başkanı Kamil Gülmez, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, İstanbul Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kadın kolları Başkanı Kadriye Özsoy, ilçe başkanları, Parti yöneticileri ile partililer katıldılar.
Programda konuşan CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, 17 Haziran 1980 günü Nevşehir’de yaşanların bizzat şahitlerinden biri olarak düzenlenen programda o acıyı bir kez yürekten hissettiğine dikkat çekti.
Gülmez, “Demokrasi şehitlerimiz M. Zeki Tekiner ile Yavuz Yükselbaba’yı minnetle, rahmetle anıyoruz. Bir tabanca sesi ile irkildik. Rahmetli Ecevit olayın ardından cenazelerimizin güvenliği sağlanmadığı sürece ben buradan ayrılmayacağım demişti. Şehirde o gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 3-5 kişiyle cenazelerimiz kaldırılmıştı. O gün bizlere yaşatılanları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.
Babasının özellikle yeni kuşak tarafından tanınması için bu anma programlarının düzenlenmeye devam edeceğini söyleyen Zeki Tekiner’in oğlu Bülent Tekiner, “Son 8 yıldır anma programlarımızı yapıyoruz. Bizim için önemli olan babamın yeni kuşak tarafından tanınması. Eski kuşak babamı tanıyor. Nasıl şimdi CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu adalet için yürüyorsa babamda adalet için 1951 yılında yürümeye başlamıştı. 1973 -1977 Yılları arasında Milletvekilliği yaptı. İl başkanlığı yaptı. Gani gönüllü, yardımsever bir insandı. İnsanların huzur ve güven içerisinde yaşaması için çaba sarf etti. Yeni kuşağın hayata umutla bakabilmesi için Zeki Tekiner’i tanımasını istiyorum” ifadelerinde bulundu.
Nevşehir’de 17 Haziran 1980 günü yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Bakkal esnafı Yavuz Yükselbaba’nın oğlu Oğuz Yükselbaba ise; “Bu tür etkinlikler beni yoruyor. Zeki amcanın ve babamın bedel ödeyerek demokrasi için kendilerini feda ettiklerini ben daha küçük yaşlarda öğrendim. Ülkemizde adaletin olmadığını o yaşlarda anladım. O günden bu yana bu düşüncemde de en ufak bir değişiklik olmadı. O günden bugüne kadar da hala adaletin olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.