Ak Parti Nevşehir'de son viraj...

 2014 Mart ayında yapılacak seçimler için Ak Parti Nevşehir'de yapılan temayülün ardından hareketli günler yaşanıyor.
Yerel seçimlere Nevşehir Belediye Başkanlığı ile İlçeleri Acıgöl,Avanos,Derinkuyu,Hacıbektaş,Ürgüp,Kozaklı ve Gülşehir İlçe Belediye Başkan Aday adayları temyaülde tam takım hazır bulundular.

İşte Temayülün ardından kesin sonuçların açıklanmadığı sadece siyasi otoritrler ve FİB Haber.Com olarak genel kanı ve ortak görüş ışığı çerçevesinde bir değerlendirmede bulunursak;

Nevşehir merkez için mevcut Başkan Hasan Ünver ile karşısında Zafer İnanır,Savaş Benli,Umut Ergül ve Rıdvan Köybaşı 9 Aday adayı içinde Pazar günü yapılan temayül yoklamasında Ak Parti teşkilatlarının büyük çoğunluğunun oyunu aldı.

Bu beş isim arasında özellikle Zafer İnanır ve Hasan Ünver in Temayülde çekiştiği Savaş Benli,Umut Ergül ve Rıdvan Köybaşı nın da,  Nevşehir için sakin bir aday adaylığı dönemi geçirmelerine rağmen oldukça iddialı oldukları belirtildi.

GÜLŞEHİR KARIŞIK

Gülşehir Belediyesi’nde ise AK Parti için durum  biraz daha karışık. Hem fazla aday adayı olması hem de yapılan temayül yoklamasında Ak Parti teşkilatlarının bir aday adayını öne çıkaramaması nedeniyle sıkıntılı bir süreç ortaya çıktığı belirtiliyor. Fakat Aday adaylarının birlikte hareket etmesi ise AK Parti adına önemli bir görüntü çiziyor.Gülşehir Belediye Başkanlığına 12 Aday adayı başvuruda bulunmuştu...


Ürgüp te Mevcut Başkan Fahri Yıldız,Mehmet Aktürk ve Ömer Nair isimleri ön plana çıkarken, Kozaklı da ise üç isim ön planda gösteriliyor.

Hacıbektaş ta Alper Tuçbilek,Yusuf Koçak ismi şanslı olarak değerlendirilirken Derinkuyu da Serdar Pala ve Bülent Aksoy un şansları da eşit...

TEMAYÜLDE ÖNE ÇIKAN 2 İSİM

Acıgöl ve Avanos'ta İşler Yolunda...

Temayül yoklamasından büyük çoğunluğun oyunu alarak diğer aday adaylarına göre bir adım önde çıkan 3 isim var.
Acıgöl de AK Parti Belediye Başkan Aday adayları içinde Ercan Ertaş ismi ön plana çıkarken, Avanos ta Mevcut Başkan Dr.Mustafa Körükcü oldukça rahat ve ismi en şanslı isimler olarak herkesin hem fikir olarak ortak gösterdikleri isimler olarak ortaya konuluyor.

Ak Parti Nevşehir de temayül sonuçları sandık başkanlarının raporları doğrultusunda Genel Merkeze gönderildi.. Ak Parti’de bir önceki seçim döneminde yapılan temayülde ilk 3’e giren isimlerin yok sayıldığı düşünülürse yine son kararı Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ak Parti Genel Merkezi verecek. 

Kasım Sonu Aralık Başın’dan itibaren AK Parti belediye başkan adaylarını açıklamaya başlayacak. Temayülde partililerinin teveccühüne mazhar olan, anketlerde ki halk desteği yüzde 65’leri bulan, milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanları, kadın ile gençlik kollarının desteğine arkasına alan ve çalışmalarıyla Başbakan Erdoğan’ın övgüsüne mazhar olan yada mülakatla değerlendirilerek geçerli not alan Başkan Aday adaylarından biri 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde AK Partiden Kesin Aday olarak Nevşehir Belediye Başkan Adayı ismiyle açıklanması bekleniyor.