Nevşehir Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, Türkiye’nin sağduyu, birlik ve bütünlük içerisinde terörün üstesinden gelecek güçte olduğunu söyledi.
Hemen hemen her gün ülke evlatlarının teröre kurban verilmesinden tüm Türkiye’nin büyük bir üzüntü duyduğunu kaydeden MHP İl Başkanı İlhan Kaya, Ülkenin birlik ve bütünlüğünün sağlanarak terör belasından kurtulabilmek için öncelikle meclisteki bütünlüğün sağlanması gerektiğinin altını çizdi.
Kaya, “Ne yazık ki hemen hemen her gün gencecik fidanlarımızı şehit veriyoruz. Ülkemiz bazı siyasi hesaplarla bugünlere geldi. Milletimiz içerisinde bu terör saldırılarına karşı sağduyuyu hakim kılmalıyız. Birlik ve bütünlüğümüzden asla ödün vermemeliyiz. Siyasi otoriteye de destek verilmesi gerekiyor. Keza terörle mücadele top yekün yapılması gereken bir mücadele. Bizler siyasi partiler ve Sivil toplum kuruluşları olarak hep birlikte taşın altına elimizi koyup bu terör belasından kurtulmanın çarelerini arayacağız. Bu mücadelenin de öncelikle meclisten başlatılması gerektiğine inanıyorum. Mecliste bazı sıkıntılar var. 3 Parti bir araya geliyor bu konuda ancak bir partinin tavırları meclisteki bütünlüğü de bozuyor. Güvenlik güçlerimiz can siperane bir şekilde terörle ilgili mücadelesini veriyor. Terör sadece bizim ülkemizin gündeminde değil. Maalesef tüm dünyanın da gündeminde olan bir konu. Terör saldırıları ülkemizde ne yazık ki Kahpece yapılıyor, bombalı saldırılar düzenleniyor ve sivil vatandaşlarımızda bu saldırılarda hayatlarını kaybediyor. Sağduyulu bir yaklaşımla bu terör belasının hakkından gelebileceğimizi düşünüyorum. Zira, Türkiye güçlü bir ülke. İnşallah ilerleyen günlerde daha iyi günler yaşacağız” diye konuştu.