Saadet Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Fatih Terzioğlu, Saadet Partisi Nevşehir İl Başkanı Ali Doğan Simit ve beraberindeki heyet FİB Haber. Com İnternet gazetemizi ziyaret etti.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Fikret Çapacı ile görüşerek fikir alışverişinde bulunan SP heyeti, sohbet ortamında geçen ziyarette Nevşehir ve ülke gündemi üzerine istişarelerde bulundular.

Yerel seçimler için çalışmalarının devam ettiğini belirten SP Nevşehir İl Başkanı Ali Doğan Simit ; 31 Mart yerel seçimlerine Saadet Partisi olarak Başkan Adayımız Dr. Fatih Terzioğlu ile birlikte Nevşehir’de ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz, vatandaşlarımızı dinliyor, onlara nasıl bir yerel yönetim kurmak istediğimizi anlatıyoruz. Biz SP kadroları olarak İlimizdeki bölgemizdeki sorunları ve çözümlerini biliyoruz, bunun için yola çıktık. Saadet Partisi varsa çare de vardır” dedi.

Terzioğlu: “Saadet Kazanırsa Nevşehir Kazanacak”

Saadet Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Fatih Terzioğlu'da, Nevşehir’in ve Nevşehirlinin sorunlarını bildiklerini ve çözüm odaklı çalışacaklarını dile getirerek ; “Belediyelerde en büyük sorun sefahetten kaynaklanıyor sefahet; ben yaptım oldu demektir, oysaki biz Rüştü esas alacağız, rüşt ise;herşeyi yerli yerince yapmaktır, bunun en güzel örneği hulefai raşidin devridir" dedi.

Terzioğlu açıklamasında; Belediyenin büyük borcu olmakla birlikte gelirleri de mevcuttur. Tamamen borç kapamaya yönelik bir yaklaşım halkın buhranını artırmaktan başka bir işe yaramaz. Bu konudaki temel anlayışım işten değil dişten artar atasözüne uygun olarak israfı ve yolsuzluğu önlemektir. Ancak bu durum halkın desteği ile mümkündür. Fiiliyatta halk yolsuzluk yapanların destecisi iken yolsuzluk yapmayan bir kişi başkan seçilse bile halka rağmen yolsuzluğu önleyemez. Tekrar hatırlayacak olursak rad 11 “ Şüphesiz ki, bir kavim kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez.” Öyle ise Gerçekten yolsuzluğu önlemek bu paraların hizmete kullanılmasını istiyor iseniz yolsuzluk yapmayan kişiyi fiilen de desteklemek zaruridir.

Şu anda en çok merak edilen bizim ne yapacağımızdır. 200 trilyon üzeri borç gerçeğini borç edebiyatı yapıp halkımızı hizmetten mahrum bırakmak için değil, milletimizin havalara uçacaksın lakin borcun 500 trilyon olacak vaatlerine kanmamaları için ortaya koyuyoruz. Yoksa daha önce bahsettiğim gibi rahmetli babam örneğimdir. Bir taraftan halkı rahatlatacak hizmetler yapmaya çalışırken diğer taraftan artı değerler katmaya ve borç kapatmaya devam edeceğiz. İşte ilk vaadimiz OLMAYACAK DUAYA AMİN DEMEYECEĞİZ!
Saff 2. Ey iman edenler! Yapmayacağınız şeyleri niçin söylüyorsunuz?
3. Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz, Allah katında büyük gazap gerektiren bir iştir.

Hekim olarak tüm hastalarıma bağışıklık sisteminin ayakta durması için üç şeyin önemini vurgularım moral durumu yüksek, sportif faaliyet, dengeli beslenme. Ancak şehrimizde yeterli park, spor alanı, piknik alanı olmadığı bir gerçektir.
2. vaadim ise Şehir ve Bölge Planlama mühendisleri ile istişareli olarak yeterli park, spor alanı, piknik alanı yapmaktır.

Belediye başkanı olduğumda değişip değişmeyeceğim soruldu. Kalplerin sahibi Allahtır. Ancak Resullah(SAV) “Allah bir kişiye saliha bir hanım, geniş bir ev, kafi rızık vermiş ise onun üzerine nimetini tamamlamıştır.” Dediği için dünyalık için çalıştım ancak Allah'tan istemeye haya ettim ve Allah'tan hep kalbimi korumasını istedim. Onun içinde gençlik yıllarımdaki çizgimi devam ettiriyorum. Bundan sonrada duam Allah'tan hep kalbimi koruması olacaktır. Bu konuda pirim hz Ömer dir. İran fethi sonrası kendisine ya emiral mü’minin diğer devlet başkanlarının sarayları vardır müsade etseniz de size de bir tane yapsak denildiğine şu cevabı vermiştir. İki dostum istikametlerinden sapmadan hakka vasıl oldular ben ise halimden endişeliyim öyle iken nasıl rehavete kapılabilirim demiştir.

Ve Rahmetli babam ürgüp peribacaları, balıklı çeşme hususunda gayret gösterirken 1968-1973 önemini çok anlayamamıştım. Bugün için peribacaları dünyanın her tarafından ziyaretçi alıyor. Balıklı çeşme ise yerine geçen muhalifler tarafından yok edildi ürgüp açık hava tiyatrosunun açık kısmı imara açıldı kapalı kısmıda kullanılmıyor. 3. Vaadim ise kültürel faaliyetleri artırarak Nevşehiri markalaştıracak arayışlara girmek olacaktır.

Bizler Saadet partisi olarak, Nevşehir’in sorunları ve çözüm yolları alanında çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Saadet partisinin geçmişten gelen bilgi birikimi bu sorunları çözmeye yeterlidir. İnşallah Parti yönetimimizdeki deneyimli arkadaşlarımız ile bu sorunları çözeceğiz. Saadet Kazanırsa Nevşehir Kazanacak ” dedi.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Fikret Çapacı ise gerçekleşen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Nevşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Fatih Terzioğlu'na çıkmış olduğu bu kutsal yolda başarılar diledi.