AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette, THY ile eğitim işbirliği ve Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na uçuşlar ile ilgili konular ele alındı.

AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı: "THY Genel Müdürü, Kıymetli Ağabeyim Bilal Ekşi THY'yi ziyaret ettik ve müjdeler ile dönüyoruz.  Kısa vadede THY'mizin Nevşehir Uçuşlarını artırıyoruz. Ve artık Türk Hava Yollarımızın başarılı pilotlarını Kapadokya Üniversitemiz Aracılığıyla Nevşehir'de yetiştireceğiz" dedi... 

Türkiye'deki havacılık sektörünün dünyadakinden daha hızlı büyüdüğüne işaret eden Rasim Arı, sektör geliştikçe eleman ihtiyacının da arttığını belirtti.

Başkan Adayı Rasim Arı açıklamasında; Nevşehir'in Antalya ve İstanbul'un ardından Türkiye'nin havacılık üssü olacağına dikkat çekerek, havacılık sektörüne ciddi anlamda istihdam sağlayacağını vurguladı. 

THY Genel Müdürü  Bilal Ekşi'de yaptığı açıklamasında: "En önemli turizm çekim merkezlerinden biri olan Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasım Arı, THY Genel Müdürlüğümüzü ziyaret etti. Kendileri ile Nevşehir uçak seferlerini ve turizm potansiyelini konuştuk. THY her zaman ülkemizde turizmin geliştirilmesini destekleyecektir." dedi.

Son yıllarda yaşanan pilot sıkıntısını aşmak için yerli kaynaklarla işbirliği yoluna giden THY’nin diğer uçuş okullarında da iş garantili pilot eğitimi alan öğrencileri bulunuyor. Türk Hava Yolları’nın kriterlerine uygun olarak seçilen pilot adayları, teorik ve uçuş eğitimlerini tamamladıktan sonra iş garantili olarak Türk Hava Yolları’nda tip eğitimlerini alıyor ve aktif uçuculuk hayatlarına başlıyorlar.