Şuana kadar yaklaşık 170 milyon TL'lik yatırıma imza atan Nevşehirli yatırımcıların dostu TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Sayın Murat Asiltürk'ü FİB Haber Merkezi olarak makamında ziyaret ettik.

Nevşehirli yatırımcıların gülen yüzü ve en büyük dostu TKDK Nevşehir İl Koordünatörü Murat Asiltürk FİB Haber Merkezimize kurum ve yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Asiltürk , İlimiz Nevşehir ile beraber Türkiye’de sadece 42 ilde bulunan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu AB komisyonunca akredite edildiği 2013 yılından bu güne kadar ilimizde çok önemli destekler sağlamış ve sağlamaya da devam etmektedir.

Bu güne kadar onlarca modern hayvancılık işletmesi, onlarca turizm tesisi, süt işleme tesisi, et işleme tesisi gibi modern tesislerin yanında bölgenin tarımsal ürün desenine önemli katkı sağlayacak Tıbbi ve Aromatik bitki yetiştiriciliğine sağlanan makine ve ekipman destekleri ile TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) ilimizde yatırımcının, çiftçinin ve yatırımın yanında olmaya devam ediyor dedi.

Asiltürk, yaptığı açıklamasında, Özellikle yakın illerimizde (Aksaray ve Yozgat’ta var, Kayseri, Niğde ve Kırşehir’de yok) olmayan ve AB kaynaklı hibe fonlarını yatırımcı ile buluşturan TKDK,  AB komisyonunca onaylanan IPARD II programı ile birçok yeni sektörde yatırımcılara yeni destekler vermeye hazırlanıyor.

Kurumun sağladığı hibe desteği aynı zamanda bölgede faaliyet gösteren inşaat firmaları, beyaz eşya ve mobilya sektörü, makine ve ekipman firmaları için ciddi pazarlama ve iş hacmi oluşturmaktadır. En önemlisi yatırımların kırsal alanda oluşması bu alanlarda iş çeşitliliğini ve istihdamı sağlayarak kırsal alanlardan kentsel alanlara göçün de önüne geçmektedir. Bunun yanında AB standartlarında tesislerin kurulması ile hem birim maliyetler düşmekte hem de daha verimli ve kaliteli üretim yapılmaktadır. Kurulan ve kurulacak tesislerin orta ve uzun vadede bölge refahına katkısı aşikardır dedi.

Gelinen noktada Sadece 42 ilde bulunan ve Ülkemizde AB tarafından akredite edilmiş hüviyette olan ve AB kaynaklı hibe fonlarını ilimiz Nevşehir yatırımcıları ile buluşturan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı destekleme Kurumumuzun ilimizde bulunması büyük bir şanstır diyen TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Sayın Murat Asiltürk, Bu vesile ile TKDK kurumumuzun ilimiz Nevşehir'e sadece kazandırılması değil aynı zamanda tüm proje süreçlerimizde sorunların çözümü noktasında ilgisi ve emeklerini esirgemeyen başta Valimiz Sayın Mehmet Ceylan , Çok değerli Nevşehir Milletvekillerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve tüm Sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum dedi.

 

Asiltürk, Tüm kurum personeli ile birlikte Nevşehir'in maksimum yatırımlardan istifade edebilmesi için mesai Mevkufiyeti gözetmeksizin çalışmalarını sürdüreceklerini, bu ilgi ve desteğe önümüzdeki dönemlerde de fazlasıyla ihtiyaçları olduğunu bildirdi.

 Nevşehir TKDK'ya 170 Milyonluk Teşekkür!

FİB Haber Merkezi olarak Çalışmalarıyla Göz Kamaştıran Nevşehir TKDK İl Koordinatörlüğüne, Koordinatörümüz Sayın Murat Asiltürk nezdinde tüm personellerine bu başarılı çalışmaları için teşekkür ediyoruz.