ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye'de  'sınırı aşan' bir hamlede bulunması halinde, Türkiye ekonomisini “yok etmek” tehdidinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'yi tehdit açıklamasının ardından Dolar/TL bir anda yükselerek 5,8337 seviyesine çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi günü Amerikan kuvvetlerini kuzeydoğu Suriye'den çekme kararını takiben “sınır dışı” olarak kabul ettiği herhangi bir eylemde bulunursa Türkiye ekonomisini “tamamen yok etmek ve yok etmek” ile tehdit etti.

“Daha önce de belirttiğim gibi ve sadece yinelemek için, eğer Türkiye benim büyük ve eşsiz bilgeliğimde, sınırların dışında kalmayı düşündüğüm bir şey yaparsa, Türkiye Ekonomisini tamamen tahrip edeceğim (daha önce yaptım! ) ”Trump tweetledi.

İŞTE O TEPKİLERDEN BAZILARI:

Öte yandan bu küstah açıklamanın ardından Trump'a tepkiler sosyal medya üzerinden çığ gibi büyüdü! Sosyal paylaşım siteleri üzerinden  tepkilerini dile getiren vatandaşlar "Başka Türkiye yok!" dediler...  

-Trump'ın bu twitterin altına yorum yazan bir bayan vatandaşımız; "Türkiye güçlü bir ülkedir. Kendi bekası için hiç bir tehdide boyun eğmeden yapması gerekeni yapacaktır. Bizi ne ekonomi ne başka hiçbir şey ile korkutamazsınız!" diye yazdı.

-“Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık” alayınız gelsin. Elinizden geleni ardına koymayın...

-Siz çok büyük hatta dünyanın en güçlü emparyalist bir ülkesi olabilirsiniz ama biz büyük bir milletiz ve bu coğrafyanın en büyük ülkelerindeniz, biz tek yumruk olduğumuzda bizi değil Amerika hiç bir ülke diz çöktüremez.

- Ulan sen değil bütün dünya bir araya gelse bir Türk’e diz çöktürebilirmisin Elinden geleni ardına koyma #Trump sen hiç Ya İstiklal Ya Ölüm diyen bir milletle tanıştın mı ?

-Türkiye’yi ancak Holywood senaryolarında yenersiniz. Emperyalizme, tarihte ilk tokadını atan Türkiye, yine hazır!

-Son sözümüzdür; “senin yanında daima dik duracağız!” #Trump

- Dik dur eğilme bu yüce Millet Seninle...!

-Biz bu vatanı 1 kg Patatese, 1 kg domatese satmayız. Aç Kalırız,Tezek Yakarız, Bu Vatanı Milleti,Satmayız. bunuda böyle bilsinler. Bir evladım var askere gönderdim gerekirse bende hazırım...