NEVŞEHİR(MHA) Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Şerafettin Karataş, Türkiye’nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden biri olan Nevşehir’de turizm konusunda önceliklerin belirlenmesinde halkında görüşlerinin alınması gerekliliğine dikkat çekti.

Karataş, “bu konuda anketler düzenlenmeli ve fikri mülahazalar yapılmalı. Hep biz yaparız olur mantığıyla hareket edilmemeli. Görüyorum ki halka rağmen projeler yapılmış ve maalesef şehrimizin ruhu zarar görmektedir. Mesela şehrin dar merkezine yapılan kule şeklindeki bina halkın onayladığı bir projemi?. Şehir merkezine ana yol geçitlerine yakın estetik uygunluğu hiç olmayan binaların yapılması şehrin estetiğini nasıl düzenleyelim diye halka neden sorulmaz?. Şehrin trafiği ve bozuk yolları sokakları pansuman tedbirler alarak önemsenmeden yapılan bir çok teknik hatalar düzeltilmesi gerekmez mi?. Şehrimizin kültürüne sahip çıkmak isteyen nitelikli insanlara statükocu zihniyetle yaklaşılmamalı. Şehrimizin aydınlarıyla bir araya gelinerek ayda bir kez sinerji toplantısı neden yapılmasın.

İçişleri bakanlığının önergesiyle kurulmuş olan kent konseyi neden aktif faaliyete geçirilmez?. Sanırım bunlara benzer bir çok hususlar faaliyete geçmiş olsaydı Turizm  Şehrimiz de çok daha farklı bir yerde olurdu” dedi.