Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanlığı tarafından Dinler Otel’de İl Yönetim kurulu üyeleri,  İlçe yönetim kurulları, Üniversite yönetim kurulu, Okul temsilcilerinin katılımıyla 120 kişiden oluşan yönetim ekibiyle eğitim ve istişare toplantısı düzenledi. Toplantıya MHP MYK üyesi Mehmet Varol, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, Kamu Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve  Selahattin Dolgun, Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç ve Tes. Teşkilatının yönetim kurulu üyeleri ve Okul Temsilcileri  katıldı. Sunumunu Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Baki'nin gerçekleştirdiği etkinlik Saygı Duruşu/Fatiha Okunması ve İstiklal Marşı İle başladı.

             "Bu Ocak yanmaya devam edecektir."
     Toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Urgenç, uzun ve çileli bir yoldan bugünlere geldiklerini ifade etti. Urgenç, ‘Biliyoruz uzun bir çileli bir mücadele gerçekleştirdik bizden öncekilerin gerçekleştirdiği gibi. Ama hiçbir zaman yılmadık,  dökülmedik, ümitsizliğe kapılmadık ve bu ülkede, bu topraklar üzerinde şanlı bayrağımız dalgalansın diye kimi zaman evimizdeki eşlerimizden, kimi zaman çocuklarımızdan, kimi zaman da sağlığımızdan fedakarlıklar yaptık. Bugün de evlerinden ve makamlarından  fedakarlık yaparak toplantımıza katılan üyelerimize teşekkür ediyorum, Sendikamızın uç beylerini,  atabeylerini en kalbi duygularımla selamlıyorum. Nevşehir'deki 1428 Türkiye genelindeki 203 bin Türkiye sevdalısı Eliflere selam olsun.  Biz Denizli müftüsü Hulusi efendi, Ankara müftüsü Rıfat Börekçi gibi ortak değerlerimizden yanayız. Mustafa Sabrilerden yana değiliz. Bu millet Mustafa Sabri ruhlarında barındıranları affetmeyecektir. Eğer mutlu bir ülke yaratmak istiyorsak ortak değerlerimizi ön plana çıkarmak zorundayız. Atatürk ortak değerimizdir. Bayrağımız ortak değerimizdir. Biz Tarih boyunca Nemrut Mustafa divanlarına baş kaldırmış bir teşkilatız. Atatürk'ün kurduğu bu ülkeyi Aydınlık yarınlara taşıyacak kadro bu teşkilatın içinden çıkacaktır. Hiç kimse bu ülkeyi aydınlık yarınlara taşıyacak münevver ve mütefekkir insanlardan oluşan bizleri aşağılayamaz, hor göremez. İtibarını zedeleyemez. Çok baskı gördük, kimi zaman bir ot gibi tırpanlandık, devlet kadrolarından uzaklaştırıldık, hak ve adalet diye haykırdık. bir kuş misali yaralandık. Yaraların tedavi edilmesini bekliyoruz.  2010 yılında yazılı soruları çalınarak çeteler tarafından dönemin yandaşlarına servis edildi. kul hakkı yenildi. Adalet terazisi bozuldu. Bugün mülakat sistemiyle yeni çetelerin oluşmasına izin vermeyeceğiz. Geçmişte zulme uğradık, onurumuz zedelendi, Geçmişe takılıp kalmayacağız ancak Tarihsel hafızamızı da canlı ve diri tutacağız ki aynı süreçler tekrar yaşanmasın. Bu mücadelede Tek bir kişi bile kalsak da bu ocak yanmaya devam edecektir. dedi.

"Sağ iktidar gördük, sol iktidar gördük. ama bizi yıkamadılar."
Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun ise, Türk Eğitim Sen’in üye sayısının her geçen yıl artarak devam ettiğini söyledi. Dolgun, ‘Biz niye her yıl düzenli olarak üyelerimizde artış yapıyoruz. Biz doğru sendikacılık yapıyoruz, doğru yerdeyiz. Yanlışa yanlış diyoruz, doğruya doğru diyoruz. Sizlerden güç alıyoruz, sizlerle beraber mücadele ediyoruz. Bakın sağ iktidar gördük, sol iktidar gördük. Siyasetçi lafları gördük, çeşitli iktidarlar gördük ama bizi yıkamadılar. Çıtamız yükselerek devam ediyor. Bu sizler sayesinde, sendikanın doğru duruş göstermesi sayesindedir. Türk Eğitim Sen bir sevdadır. Nöbet eylemlerimiz devam etmektedir. Ohal var eylem yapamazsınız dediler. Türk Eğitim Sen devlete karşı bir eylemin içinde değil çalışanın haklarını korumak için eylem yapmaktadır. Vatan sevdalılarının oluşturduğu bu sendika çalışanın haklarını korumak için OHAL'de de eylem kararı alır ve uygular’ diye konuştu.

"Öğretmen performans değerlendirmesini kabul etmiyoruz."
Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan da, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan öğretmen performans değerlendirmesini kabul etmediklerini kaydetti. Şahindoğan, ‘Biliyorsunuz öğretmenlerimiz için performans değerlendirmesi adı altında bir uygulama yapmak istiyorlar. Başka hiçbir meslek dalında olmayan, başka hiçbir meslek mensubuna reva görülmeyen bir uygulama öğretmenlere reva görülüyor. Neymiş öğretmenin not verdiği öğrencisi de dönüp öğretmene not verecek, öğretmenin öğretmenliği değerlendirilecekmiş. Neymiş, veli toplantısında bile okula gelmeyen veli, öğretmenin sınıfta nasıl ders verdiğini değerlendirecekmiş. Neymiş, hiçbir liyakati olmadığı halde, çapsız olduğu halde sırf yandaş olduğu için müdür yapılmış insanlar benim öğretmenimi değerlendirecekmiş. Böyle bir değerlendirme sistemi olmaz, olamaz. Türk Eğitim Sen böyle bir performans değerlendirmesini asla kabul etmiyor ve etmeyecektir. Eğitimde bir suç varsa bu suç öğretmenlere mal edilemez. Bir suç varsa eğitimin e’sinden anlamayan Milli Eğitim Bakanlarıdır. Hiç okul görmemiş, sınıf görmemiş, öğrenci-öğretmen ilişkilerinden bihaber, eğitimci olmayan Milli Eğitim Bakanları, aldıkları masa başı kararlarla eğitimde kaos oluşturarak başarısız olmuşlardır’ şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2.5 saat süren eğitim ve istişare toplantısı katılımcılara plaket takdimi ve soru cevaplardan sonra hatıra fotoğrafı çekilerek sona erdi.